Opis problema:

Čigra od CD - ideja 1

Potreban alat:

Šubler, bušilica, šrafciger

Potrebno vreme:

5 minuta

Potreban materijal: CD, pampur, šraf, super lepak
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Čigra od CD - ideja 1

Ovaj projekat spada u one najjednostavnije. Za izradu Vam treba samo nekoliko stvari. Jedan CD, pampur i jedan poduži šraf.

Čigra od CD - ideja 1

Pampur će biti držač čigre. Pomoću njega ćete zavrteti čigru. Možete koristiti celu dužinu pampura ili ga skratiti. Ova odluka će najviše zavisiti od dužine šrafa kojim raspolažete. U MojojRadionici nije bilo dovoljno dugačkog šrafa (mora biti duži od dužine pampura) te je skraćen pampur.

Čigra od CD - ideja 1

Da bi izbušili pilot rupu kroz pampur neophodno je izmeriti prečnik šrafa. To ćete najlakše i najtačnije uraditi uz pomoć šublera mereći debljinu šrafa između navoja.

Čigra od CD - ideja 1

Na osnovu izmerene debljine šrafa biramo prečnik burgije uz pomoć koje se izbuši pilot rupa kroz pampur, kao na slici. Ovde je važno da se napomene da se potrudite da rupu izbušite paralelno sa pampurom. Ukoliko se rupa izbuši ukrivo, dijagonalno to će se kasnije odraziti na stabilnost čigre. Ukoliko to niste u prilici da uradite „iz ruke“ rešenje je stubna bušilica, ako je imate.

Čigra od CD - ideja 1

Kroz pilot rupu ušrafite šraf za drvo.

  Čigra od CD - ideja 1

Da bi se glava šrafa poravnala sa stranicom pampura morate da upustite glavu šrafa. Bez toga nećete moći poravnati šraf obzirom da je pluta, od koje je napravljen pampur, izuzetno mekana te bi došlo do rascepljivanja i mrvljenja prilikom primene veće sile kod ušrafljivanja.

 

  Čigra od CD - ideja 1

Okrenite pampur na drugu stranu, kao na slici i premažite je super lepkom.

 

  Čigra od CD - ideja 1

A zatim prilepite CD vodeći računa da šraf stoji u centru CD-a.

 
  Čigra od CD - ideja 1

I to je to, zavrtite čigru i izmamite dečije osmehe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download