Opis problema:

Čigra od CD - ideja 2

Potreban alat:

Termo-lepak

Potrebno vreme:

5 minuta

Potreban materijal: CD, kliker, čep od plastične flaše
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Čigra od CD - ideja 2

Da bi napravili ovu jednostavnu dečiju igračku potrebni su Vam samo neki osnovni delovi, kao što je CD, kliker i čep od plastične flaše. Za uspešnost ovog projekta je totalno nebitno šta je na CD-u snimljeno ili koje piće je bilo u flaši čiji čep ste uzeli.

Cigra_od_CD-ideja-2

Čigra je gotova u nekoliko koraka. Postavite kliker u rupu na sredini CD. Kliker standardne veličine ne može da prođe kroz rupu na disku. Da bi znali koja je to standarnda veličina klikera morate imati malo više godina. Inače, interesantno je da ovaj projekat spaja igračku kojom su se roditelji igrali u detinjstvu - kliker i igračku kojom se njihova deca igraju - CD.

Cigra_od_CD-ideja-2

Sada, uz pomoć termo-lepka učvrstite kliker u centru CD.

Cigra_od_CD-ideja-2

Isto to uradite i sa druge strane diska

Cigra_od_CD-ideja-2

Nanesite termo-lepak na ivice čepa

  Cigra_od_CD-ideja-2

Zalepite ga na sredinu diska i popunite, lepkom spoj čepa i diska, kao na slici

 

  Cigra_od_CD-ideja-2

I to je to. Već je na sajtu MojaRadionica prikazan jedan način pravljenja čigre od CD – ideja 1. Ova ideja ima neke prednosti u odnosu na prethodni. Prvo, ovde nema oštrog šrafa na koji može da se povredi nepažljivo dete i drugo, kod ideje 1 morali ste šraf da postavite potpuno normalno u odnosu na disk u suprotnom to bi se odrazilo na stabilnost čigre. Kod ove ideje taj problem je rešen, kliker je uvek u sredini i centar rotacije je uvek normalan na disk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download