Opis problema:

Cik-cak polica

Potreban alat:

Bušilica, kirneri, čekić

Potrebno vreme:

60 minuta

Potreban materijal: Drveni tiplovi, lepak za drvo
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

cik cak polica

Cik-cak polica nije nešto što se redovno viđa u dečijim sobama na našim prostorima. Zbog toga je jedna ovakva polica živih boja pravi ukras i unikatan deo nameštaja u dečijoj sobi.

Kako napraviti policu u varijanti "uradi sam" pogledajte u ovoj foto priči:

polica

Za početak je potrebno da odredite dimenzije nove police. Ovo možete odrediti na osnovu toga koliko knjiga na nju želite da smestite ili na osnovu raspoloživog prostora. Na osnovu dimenzija odredite željeni broj segmenata i ugao pod kojim će se oni spojiti. Najzgodnije je, kako za korišćenje tako i za pravljenje police, elemente police spajati pod pravim uglom.

Nakon što ste pripremili elemente za sastavljanje police potrebno je na svakom izbušiti rupe za drvene tiplove pomoću kojih će se spajati elementi. Šrafovi nisu pogodni za spajanje jer bi se njihove glave videle.

kirneri

Nakon što ste izbušili rupe u jednom segmentu u njega postavite kirnere...

polica

prislonite na drugi element na mesto gde ih je potrebno spojiti i pritisnite...

dečija polica ...kako bi kirneri obeležili mesta na kojima je potrebno izbušiti rupe tako da spoj bude dobar.
polica za deciju sobu Nakon što ste izbušili rupe na obeleženim mestima, potrebno je dodati u njih malo lepka za drvo...
polica cik cak ...pa zatim postavite drvene tiplove u njih.
polica

Na tiplove koji vire iz prvog segmenta postavite drugi segment police i dobro ga pritisnite kako bi se segmenti spojili.

  polica

Dalje nastavite da bušite rupe, postavljate kirnere, obeležavate sledeće segmente sve dok ne sastavite celu policu.

 

  cik cak polica

Kada ste sastavili kompletnu policu još jednom proverite sve uglove i dimenzije i ostavite da se lepak za drvo osuši 24 sata.

Nakon toga policu možete postaviti na zid. U koliko se radi o betonskom zidu ili zidu od pune cigle možete koristiti i nevidljive nosače čime će ovakva polica dodatno doći do izražaja.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download