Opis problema:

DVD

Potreban alat:

Šrafciger, parče finog šmirgl papira

Potrebno vreme:

20 minuta

Potreban materijal:  
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

DVD

Vaš DVD plejer čudno ponaša u poslednje vreme.Treba mu mnogo vremena da pročita disk koji ubacite u njega, čuje se kako stalno menja brzinu okretanja diska i kada izbacite disk on se nije zaustavio nego se još rotira u svom ležištu. Sve ovo ukazuje da se nosač diska (na kojem se on rotira) zaprljao. Ova pojava je uobičajna posle dugog vremena eksploatacije i nije razlog za zabrinutost jer se vrlo lako otklanja. Pošto ste uređaj isključili iz struje, skinite šrafove koji drže poklopac DVD.

DVD

Posle ovoga je lako ukloniti poklopac DVD

DVD

Ispred sebe ćete videti sličnu situaciju kao na slici. Pored štampanih ploča i raznih žičica u Vašem DVD-u uočljivo je ležište diska.

DVD

Deo koji pridržava disk sa gornje strane skinućete posle oslobađanja šrafova kojim je učvršćen.

DVD

Posle ukljanjanja ovog dela vidi se kružni nosač diska koji je obložen posebnom vrstom gume. Ova guma ima zadatak da spreči proklizavanje diska usled rotacije. Vremenom se ona zaprlja i uglača i time se smanji trenje između nosača i diska što za posledicu ima proklizavanje diska. Ona Vam na prvi pogled može izgledati sasvim čista i u dobrom stanju ali ipak nije tako.

  DVD

Gumu možete da pokušate da operete alkoholom ali to nekada ne daje željene rezultate. Najbolje je da nabavite parče sasvim finog šmirgl-papira i njime blago izbrusite površinu gume. Napominjem da nije potrebno ulagati napor u ovo brušenje, samo ovlaš da se skine mikronski sloj sa površine gume.

 

  DVD

Kada ste to uradili vratite plastični deo iznad nosača diska, uključite DVD u struju i proverite da li ste rešili problem. Kada uključite u struju uređaj budite naročito pažnjivi pošto nema poklopca kućišta i time postoji opasnost od strujnog udara. Ukoliko Vaš DVD radi kao prvog dana, vratite poklopac, zavalite se u fotelju i pogledajte neki dobar film.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download