Opis problema:

Dekorativne saksije

Potreban alat:

Potrebno vreme:

5-10 minuta

Potreban materijal: kanap, lepak
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Dekorativne saksije

Za ovaj projekat Vam ne treba mnogo materijala. Dovoljno je da nabavite jedan kanap (debljina, boja... po Vašem izboru), zatim lepak (neki koji lepi gumu, plastiku..može i čuveni oho lepak) i saksija ili bilo koja druga posuda koju želite da ukrasite.

Dekorativne saksije

Sledeće šta treba da uradite je da nanesete lepak na posudu koju ukrašavate. U našem slučaju je to obična plastična čaša od jogurta koja će kasnije da posluži kao mala saksija.

Dekorativne saksije

Nakon toga polako namotajte kanap preko saksije tako da se on dobro zalepi. Bitno je da prilikom namotavanja lepo namestite kanap i da ga dobro sabijete kao ne bi bilo praznog prostora između navoja. Malo ga na kraju pritisnite kako bi što bolje legao na podlogu.

Dekorativne saksije

Na kraju ostavite Vašu novu saksiju nekoliko sati da se lepak osuši i fiksira kanap, probušite rupu na dnu saksije i dobili ste ne samo koristan predmet nego i neobičnu dekoraciju za stan ili kuću.

Dekorativne saksije

Naravno, kreativnos i mašta su jedino ograničenje. Možete da eksperimentišete sa stvarima. U ovom slučaju kutijica od senfa postaje kutijica za sitnice. Na poklopac nalepite kanap kako je prikazano na slici.

  Dekorativne saksije

A samu kutijicu na isti način kao i plastičnu čašu. Inače, ovakve kutijice mogu da budu i interesantan poklon.

 

  Dekorativne saksije

Pokušali smo, ovom idejom da Vas inspirišemo i pokrenemo Vašu kreativnost. Korišćenjem različitih boja kanapa možete predmetima dati totalno novi izgled. Takođe, korišćenjem tanjeg kanapa moguće je postići potpuno drugačiji izgled. Što se tiče predmeta, gotovo svi mogu da se dekorišu ovom tehnikom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download