Tema:

Praktični držač kablova punjača

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: magnet, opruga, lepak
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

magnet za frizider

Mobilni telefon privatni, službeni, tablet, foto aparat...samo su mali deo uredjaja koji skoro svako od nas ima u kući. Ovi uredjaji zahtevaju često punjenje baterija, a kako su utičnice obično na nepristupačnim mestima, najčešće iza stola ili neke komode to od nas zahteva saginjanje i prebiranje po kablovima koji se tu nalaze ne bi li našli odgovarajući za uređaj koji želimo da napunimo. Ako još dodamo da su ta mesta i slabo osvetljena, a potraga za odgovarajućim kablom dešava se više puta dnevno sve se to pretvara u pravu gnjavažu.

Međutim, sa materjalom prikazanim na slici (magnet za frižider i hemijska olovka) ovaj se problem može rešiti tako da nam kablovi budu uvek lako dostupni i pri ruci.

magnet

Prvo što je potrebno je da od ukrasnog magneta za frižider odvojimo magnet.

opruga

...a zatim da iz hemijske olovke izvadimo oprugu.

 

magnet, opruga

Sada imamo sve što nam je potrebno: magnet i oprugu.

 

opruga na kablu

Na kraj kabla od punjača, blizu priključka koji priključujemo u uređaj kada ga punimo, namotajte oprugu.

  opruga To bi trebalo da izgleda ovako.  
  magnet Magnet zalepite sa zadnje strane stola/komode otprilike na onom mestu gde bi želeli da vam stoji kabl punjača. Mesto izaberite tako da vam bude lako dostupno i da u blizini imate dovoljno mesta da odložite uređaj dok traje punjenje.  
  drzac kabla za mobilni Kada ste zalepili magnet i kada se lepak osušio pripreme su gotove. Sada možete isprobati vaš novi držač. Kada prinesete deo kabla na koji ste postavili oprugu magnetu on će se zalepiti za magnet i stajati tu spreman za korišćenje.  
  praktican drzac kabla

Na ovaj način kabl neće više zapadati iza stola/komode već će uvek stajati vama pri ruci. Kada želite da napunite telefon jednostavno odlepite kabl od magneta, a nakon punjenja ponovo ga zalepite nazad na magnet da bi vam u svakom trenutku bio pri ruci.

U koliko koristite manje savitljive, deblje ili teže kablove preporučujemo da koristite neodijumske magnete i deblje opruge kako bi kabl u držaču čvrsto stojao na mestu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download