Opis problema:

Držač olovaka od audio kaseta

Potreban alat:

Četkica, olovka, makaze

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal:

akrilne boje, termo-lepak, karton

Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Držač olovaka od audio kaseta

Audio kasete, pored gramofonskih ploča su nekada bili jedini nosioci zvuka. Za audio kasete se slobodno može reći da ih je vreme pregazilo. Ipak zbog svoje velike popularnosti u svoje vreme audio kasete se još uvek mogu pronaći na tavanima, podrumima i drugim skrivenim mestima u kući. Danas ove audio kasete su potpuno neupotrebljive. Evo jedne ideje koja će ih spasiti kontenera i udahnuti im novi život.

Držač olovaka od audio kaseta

Na svakoj audio kaseti se nalazi papirna etiketa na kojoj piše spisak pesama koje su snimljene na kaseti, autor, izvođač i sl. podaci. Za ovaj projekat, kasetu možete ostaviti u ovom izvornom obliku. Ako ne želite takav izgled možete da pokušate da skinete etiketu. Lepak koji je drži je prilično jak i ne možete u potpunosti da skinete etiketu, tako da površina kasete nakon toga ostaje prilično neuredna. Najjednostavnije rešenje je da etiketu prefarbate.

Držač olovaka od audio kaseta

U našem slučaju su korišćene akrilne boje. Da bi potpuno pokrili natpise na etiketi prefarbajte je u dva sloja. Kod svakog farbanja, pa i ovoga, držite se pravila da drugi sloj farbe nanosite nakon što se prvi potpuno osušio. Akrilne boje su vrlo slične temperama, lako se nanose, dobro pokrivaju podlogu, mogu da se mešaju, peru se vodom... Ali imaju značajnu prednos u odnosu na tepmere, ne brišu se nakon sušenja. Kada farbate predmete koje ćete kasnije dodirivati rukama Vaš izbor treba da budu akrilne boje.

Držač olovaka od audio kaseta

Za ovaj držač olovaka će Vam biti potrebne četiri audio kasete. Kod farbanja možete da oslobodite Vašu kreativnost. Mi smo svaku kasetu ofarbali različitom bojom ali kod ovog ukrašavanja je mašta jedino ograničenje.

Držač olovaka od audio kaseta

Sledeća faza ovog projekta je lepljenje. Nanesite malo termolepka na deo kod audio trake, kao na slici

  Držač olovaka od audio kaseta

A zatim spojite sa drugom audio kasetom pod pravim uglom, kao na slici.. Zadržite malo kasete u tom položaju dok se lepak ne ohladi a onda nastavite dalje.

 

  Držač olovaka od audio kaseta

S obzirom da deo kod audio trake nije iste debljine kao na dnu kasete, najbolje je spajati vrh jedne kasete sa dnom druge i tako u krug. Kada sve kasete zalepite jednu za drugu trebalo bi da izgleda kao na slici.

 

  Držač olovaka od audio kaseta

Najveći deo izrade držača olovaka od audio kaseta je završen. Potrebno je još samo napraviti dno. Za to će nam poslužiti katon. Postavite kasete na karton i olovkom ocrtajte oblik.

 
  Držač olovaka od audio kaseta

Zatim, makazama, isecite kvadrat

 
  Držač olovaka od audio kaseta

Nanesite termo-lepak na sve četiri audio kasete

 
  Držač olovaka od audio kaseta

I zalepite isečeni karton na kasete.

 
  Držač olovaka od audio kaseta

I to je to. Pored toga što će Vam kasete koristiti u druge svrhe imaćete originalni držač olovaka. Ovo može da posluži i kao lep i neobičan poklon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download