Opis problema:

Držač olovaka od tastature

Potreban alat:

termo lepak

Potrebno vreme:

20 minuta

Potreban materijal: Tastatura, konzerva
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Držač olovaka od tastature

Za ovaj izuzetno jednostavan projekat potrebna Vam je jedna konzerva i jedna tastatura, zapravo samo tasteri iz tastature. Nema određenog pravila kakva tastatura treba da bude, može biti bela ili crna ili da pomešate tastere, stvar ukusa i kreativnosti. Za ovaj projekat je uzeta crna tastatura od lap-topa. Ove tastature imaju plitke tastere pa su izuzetno pogodne za ovu namenu.

Držač olovaka od tastature

Ako niste sigurni kako da izvadite tastere procedura je krajnje jednostavna... Zavučete šrafciger ispod tastera, tako da napravite polugu i prosto „izvalite“ ga iz ležišta. Taster se na svom mestu drži pomoću malih kukica.

Držač olovaka od tastature

Pre početka lepljenja tastera treba da odredite kojim redosledom ćete ih lepiti. Možete kako stignete, bez ikakvog reda ili... U ovom slučaju je odlučeno da se tasteri lepe u pravilnom rasporedu. Za tu namenu potrebno je zadati neku početnu liniju, početni red. Idealno se poklopilo da konzerva ima vertikalnu liniju na sastavu i to je uzeto za mesto početka lepljenja, odnosno prvi red.

Držač olovaka od tastature

Lepljenje je krajnje intuitivno. Nanesete malo termolepka na zadnju površinu tastera...

Držač olovaka od tastature

A zatim tasteri zalepite na određeno mesto na konzervi. U ovom slučaju je korišćen termolepak zbog svoje jednostavnosti i on je sasvim dovoljan ukoliko se držač neće previše pomerati, prebacivati ili padati na zemlju. U slučaju veće manipulacije postoji mogućnost da se pojedini tasteri odlepe prilikom toga. Ukoliko ipak predviđate taku okrutnu sudbinu za jedan držač olovaka upotrebite neki jači lepak, npr. na bazi epoxi smola ili slično.

  Držač olovaka od tastature

Ako koristite termo lepak pridržite taster na mestu nekoliko trenutaka da se lepak ohladi i stvrdne. I prvi korak je urađen, ostalo Vam je još 999....

 

  Držač olovaka od tastature

Nastavite da lepite tastere duž linije kako bi napravili prvi red

 

  Držač olovaka od tastature

A zatim koristeći taj prvi red kao vođicu, paralelno sa njim izlepite i ostale redove.

 
  Držač olovaka od tastature

I to je to. Sada Vam ostaje da sakupite sve olovke po stanu i grupišete ih na jedno mesto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download