Opis problema:

Držač pisama od disketa

Potreban alat:

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: Diskete, navojne šipke, matice
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Držač pisama od disketa

Za ovaj izuzetno jednostavan projekat potrebno Vam je pet disketa, dve navojne šipke dužine 12 cm i 20 matica.

Držač pisama od disketa

Navojne šipke mogu biti proizvoljnog prečnika, mada preporuka je da budu 4 mm. Ovaj prečnik odgovara rupama koje već postoje na disketama. Dužina od 12 cm je uzeta proizvoljno. Ona može biti i veća ili manja u zavisnosti koliko će ovaj držač da ima pregrada, odnosno disketa.

Držač pisama od disketa

Samo sastavljanje držača za pisma od disketa je vrlo jednostavno. Na početku zašrafite prvu maticu tako da se ona poravna sa krajem navojne šipke. To uradite na obe navojne šipke.

Držač pisama od disketa

Zatim obe navojne šipke, sa postavljenim maticama na krajevima, provucite kroz rupe koje postoje na disketama, kao na slici.

Držač pisama od disketa

A zatim disketu na svom mestu učvrstite sa sledeće dve matice na navojnim šipkama, kao na slici.

  Držač pisama od disketa

Sledeći korak se sastoji o navijanju još jednog para matica do pozicije na kojoj će se nalaziti sledeća disketa, odnosno pregrada. U našem slučaju je to razmak od 2 cm. Naravno razmak je totalno proizvoljan i možete ga prilagoditi svojim potrebama.

 

  Držač pisama od disketa

Nakon toga stavljate sledeću disketu....

 

  Držač pisama od disketa

I tako red disketa, red šrafova i dolazite do samog kraja. Svaku maticu dobro stegnite tako da se disketa čvrsto fiksira na svom mestu.

 
  Držač pisama od disketa

I to je to. U ovom držaču možete da držite pristiglu poštu ili da Vam to bude, svojevrstan separator u koji ćete da sortirate plaćene i neplaćene račune, ili račune po mesecima ili.....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download