Opis problema:

Filter kuhinjskog aspiratora - čišćenje

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

10 min

Potreban materijal: voda, soda bikarbona
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

aspirator kuhinjski

Pred svaki veći praznik u većini domova predstoji veliko spremanje kako bi tokom praznika sve bilo na svom mestu uredno i čisto, a porodica mogla da se opusti i uživa zajedno. Jedna od stvari koju je teško očistiti i koja generalno zadaje dosta problema pri pokušaju da se dovede u čisto stanje je i filter kuhinjskog aspiratora. S obzirom na to da je uvek na udaru isparenja na njemu se jako brzo nataloži prljavština, a toplota kojoj je stalno izložen dovodi do toga da se prljavština skori i da ju je teško očistiti. U ovoj foto priči pokazujemo vam kako da i ovaj deo predprazničnog čišćenja obavite bez muke uz dobre rezultate.

 

filter kuhinjskog aspiratora

Za čišćenje filtera kuhinjskog aspiratora potrebno vam je oko 2 litra ključale vode i oko pola čaše sode bikarbone, kao i posuda u kojoj ćete čistiti filter. U našem slučaju to je tepsija prikladne veličine.

filter kuhinjski aspirator

Filter koji prikazujemo u ovom primeru redovno je održavan pranjem u mašini za sudove ali se i pored toga na njega nahvatala prljavština koju nije moguće skinuti.

vrela voda

U posudu sipajte ključalu vodu u količini dovoljnoj da u nju može da se potopi filter kuhinjskog aspiratora.

soda bikarbona

Sada dodajte pola čaše sode bikarbone...

ciscenje filtera kuhinjskog aspiratora

...i u vodu potopite filter kuhinjskog aspiratora. Odmah ćete primetiti kako vrela voda i soda bikarbona deluju na prljavštinu koja polako počinje da se otapa i izlazi na površinu vode.

ociscen filter kuhinskog aspiratora

Nakon nekoliko minuta u pomenutom rastvoru filter izvadite i operite deterdžentom. Na ovaj način ćete bez velike muke i mukotrpnog ribanja očistiti stalni filter kuhinjskog apiratora kako unutra tako i spolja.

Naravno, ni ovo nije čudotvorna metoda pa ćete u koliko dugo niste čistili filter morati da je ponovite više puta kako bi došli do želljenih rezultata.

   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download