Opis problema:

Lepljenje folije na staklo

Potreban alat:

makaze, pumpica za vodu

Potrebno vreme:

30 minuta

Potreban materijal: samolepljiva folija
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

prozor

U gradovima sve češće nailazimo na ovakav pogled kroz prozor: susedna zgrada je izuzetno blizu, a prozori gledaju jedan u drugi. Uglavnom niko ne voli ovakvu situaciju pa nije redak slučaj da su po ceo dan navučene zavese odnosno spuštene roletne. Kako zavese i roletne propuštaju malo svetlosti prostorija postaje mračna i ne toliko prijatna za boravak.

Srećom za ovu situaciju postoji jedno veoma jednostavno rešenje koje vas neće skupo koštati - neprovidne folije.

Ove folije propuštaju dovoljno svetlosti, a onemogućavaju da neko gleda spolja kroz vaš prozor.

folija

Folije mogu izgledati kao mat staklo, a mogu imati i neke aplikacije na sebi. Za početak uzmite mere i izaberite foliju koja vam se sviđa.

folija

Isecite foliju po dimenzijama vašeg prozora. Za ovo vam nije potreban ni lenjir ni olovka već samo makaze jer proizvođači uglavnom sa zadnje strane folije štampaju pravougaonu mrežu i obeležene centimetre tako da je vaše samo da isečete po linijama.

folija

Nakon što ste isekli foliju na odgovarajuće dimenzije, odlepite je i postavite na neku ravnu površinu nelepljivom stranom na dole.

prskalica

Sada pumpicom za vodu koja ima mogućnost raspršivanja u sitne kapljice poprskajte foliju po lepljivoj strani.

prskalica Takođe poprskajte i prozor na koji planirate da zalepite foliju.
folija Sada prislonite foliju na prozor. Folija se neće odmah zalepiti zbog toga što je sloj vode između lepka i stakla. Ovo je veoma važno jer vam omogućava da polako namestite foliju onako kako vama odgovara.
folija Kada ste foliju namestili onako kako bi želeli da je zalepite, jednostavno nekim tvrdim ravnim predmetom istisnite vodu od sredine prema krajevima folije.
prozor

Na slici je radi poređenja prikazan prozor na kome je zalepljena mat folija na jednoj polovini. Vidi se da svetlost ulazi kao i na delu prozora gde nema folije ali nije moguće spolja gledati u unutrašnjost vašeg stana kroz nalepljenu foliju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download