Opis problema:

Voda u frižideru

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

-

Potreban materijal: cevčica
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

voda u frizideru

Bez obzira da li je leto ili zima dešava se da primetimo na dnu samootapajućih frižidera pojavu vode. Ukoliko ovo nije samo trenutno već vode ima sve više došlo je do zapušavanja odvodnog kanala koji vodu iz unutrašnjosti frižidera odvodi u posudu za isparavanje. Ukoliko imate ovaj problem, možete ga jednostavno rešiti na sledeći način.

led u frizideru

 

Za početak proverite da li se u toku rada frižidera na njegovoj unutrašnjoj zadnjoj strani povremeno stvara tanak sloj leda. U koliko se ovo dešava znači da frižider radi.

 


voda u frizideru

Sada pronadjite na sredini zadnje unutrašnje strane frižidera, u njenom donjem delu otvor (na slici obeležen strelicom). Kroz ovaj otvor voda koja se stvori od topljenja leda, i do njega dođe kosim kanalima, izlazi iz frižidera i odlazi do posude za isparavanje. U slučaju kada su u ovaj otvor dospeli ostaci hrane ili delovi ambalaže, on se zapuši, a voda se umesto da odlazi kroz otvor, preliva i zadržava u donjem delu frižidera.

Sada je potrebno da otpušite ovaj otvor i omogućite protok vode kroz njega.


slamcica

To najlakše možete učiniti plastičnom cevčicom koju svakako imate pri ruci u kuhinji.

 

voda u frizideru

Cevčicom sve ostatke hrane koje možete izvucite iz otvora, a onda je gurnite skroz kroz otvor kako bi se on u potpunosti i celom dužinom otpušio i kako bi voda kroz njega mogla nesmetano da prolazi.

voda u frizideru

Nakon što ste oslobodili otvor, očistite i kose dovodne kanale kojima voda stiže do otvora, a takođe očistite i zadnju unutrašnju stranu frižidera od eventualnih ostataka hrane ili ambalaže.

Proverite sledećih nekoliko ciklusa hlađenja da li voda nesmetano otiče i ako je sve u redu postupak je završen. Ovaj postupak možete ponoviti svaki put kada perete frižider.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download