Opis problema:

Fuge - popravka

Potreban alat:

Bonsek platno, pištolj za silikon

Potrebno vreme:

60 minuta

Potreban materijal: sredstvo za zaptivanje
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

fuge

Terasa ili plato sa lepim pločicama koje se danas mogu nabaviti u najrazličitijim dezenima ponos su svakog vlasnika. To su mesta gde se kad god je lepo vreme okuplja porodica i prijatelji. Ali da bi ovakva mesta ostala lepa potrebno ih je održavati.

Nešto na šta treba posebno obratiti pažnju su fuge između pločica.

fuge
Dešava se da masa koja je ispunjavala fuge između pločica počne da se kruni i da otpada tako da fuge ostaju prazne. U koliko se ove fuge ne popune pre sledeće zime, odnosno pre jačih mrazeva, voda će prodreti između i ispod pločica, a prilikom smrzavanja vode pločice će se odlepiti od podloge. Ako se problem ne reši na vreme za saniranje će biti potrebno znatno više vremena i novca.
fuge popravka

Kako popraviti fuge? Za početak potrebno je da prikladnim alatom izvadimo sve ono što se nalazi u fugama a ne vrši funkciju zaptivanja: osušene i odlepljene delove fuga koji se više ne drže za pločice, prašinu, kamenčiće i sve ostalo što se u njima nalazi. Uglavnom će postojati i mesta na kojima su fuge dobre i tu ne treba ništa raditi.

fuge popravka

Kada su sve dotrajale fuge očišćene pripremite pištolj za nanošenje sredstva za zaptivanje. U farbari u kojoj nabavljate sredstvo možete se posavetovati sa prodavcem šta je najbolje za zaptivanje fuga od asortimana kojim raspolažu. Obavezno odaberite boju zaptivnog sredstva koja će se uklopiti sa bojom postojećih fuga.

popunjavanje fuga

Napunite fuge zaptivnim sredstvo trudeći se da zaptivno sredstvo prodre što dublje u fuge.

  fuge zaptivanje

Vlažnim prsto odstranite višak sredstva za zaptivanje i ostavite da se osuši.

 

  popravljene fuge

Fuge nakon popunjavanja zaptivnim sredstvom.

Popunjavanjem oštećenih fuga sačuvaćete vašu terasu ili plato tako da će ovi prostori ostati lepi dugo godina i moćićete da u njima uživate bez većih ulaganja za održavanje.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download