Opis problema:

Kada - odgušenje sifona

Potreban alat:

ravan šrafciger

Potrebno vreme:

30 minuta

Potreban materijal: baterijska lampa
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

kada, revizioni otvor

Lepo i funkcionalno kupatilo je želja i potreba svih nas. U kupatilu provodimo značajan deo dana. Kada nam pored osnovne potrebe za održavanje lične higijene služi i za opuštanje i uživanje u mirisnim kupkama.
S druge strane zapušen odvod kade može nam svakodnevno otežavati upotrebu kade i svakako je nešto što ume da iznervira. S obzirom na to da za odgušenje odvoda nije potreban nikakav alat već samo malo umešnosti, strpljenja i volje prikazaćemo kako smo mi to uradili.

revizioni otvor
Na kadi postoji revizioni otvor koji je predviđen za potrebne radove i popravke. Otvorite ga rukom ili uz pomoć ravnog šrafcigera.
revizioni otvor
Kada ste otvorili revizioni otvor...
savitljivo crevo
videćete odvodnu cev. Prilikom rada biće vam potrebna baterijska lampa. Deblja odvodna cev koja se vidi na slici je glavni odvod iz kade. Cev je uvijena kako bi se obezbedilo da u njoj ostane vodeni čep i spreči neprijatne mirise da iz kanalizacije izlaze u kupatilo kroz odvod na kadi. Najčešće se u najnižem delu cevi sakupi prljavština i usporava ili potpuno onemogućava protok vode pa je zato potrebno skinuti i isprati odvodnu cev kako bi se omogućio protok vode.
dogušenje odvoda
Prvo odšrafite navoj sa gornjeg dela cevi i ...
odgušenje odvoda

... izvucite gornji deo cevi iz revizionog otvora. Pobrinite se da gornji deo cevi držite što je višlje moguće kako bi voda zaostala u cevi otišla u kanalizaciju, a ne na pod vašeg kupatila. Sada odvrnite i donji navoj ili jednostavno izvucite crevo iz kanalizacionog otvora ... šta vam je lakše.

ispiranje creva
Crevo isperite mlazom vode i po potrebi uklonite krupniju prljavštinu.
montiranje kanalizacionog creva
Očišćeno crevo vratite onim redom kako vam je to najzgodnije zbog skučenog prostora na kome se radi. U našem slučaju prvo smo vratili na mesto gornji deo creva koji je dalje u revizionom otvoru, a zatim...
montiranje kanalizacionog creva

...deo cevi koji ide u kanalizacioni otvor koji je bliže otvoru.

montirano odvodno crevo
Očišćeno crevo vraćeno na mesto. Vodite računa da crevo ima talasast oblik kako bi se u jednom njegovom delu zadržala voda koja ima ulogu vodenog čepa. Pre nego što zatvorite revizioni otvor pustite vodu i proverite spojeve da li negde kaplje ili curi.
  revizioni otvor

U koliko su spojevi suvi vratite poklopac revizionog otvora na mesto i posao je završen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download