Opis problema:

Kako iseći staklenu flašu?

Potreban alat:

nož za sečenje stakla

Potrebno vreme:

5 minuta

Potreban materijal: -
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

flasa

Često nam lep oblik neke flaše privuče pažnju i probudi želju da je koristimo i nakon što smo potrošili njen sadržaj. Nebrojene su primene u praktične i dekorativne svrhe flaše sa koje je uklonjen grlić. Ne mali broj "uradi sam" majstora ipak odustane misleći da se sečenje staklene flaše ne može izvesti u kućnim uslovima.

S obzirom na to da presecanje staklene flaše nije zahtevno i da traži samo pažnju i preciznost, a da sve ostalo većina nas ima u svojim domovima rešili smo da vam pokažemo kako to da uradite kako bi ste u buduće mogli da realizujete sve one projekte koje ste planirali.

 

kako iseci flasu

Najpre je potrebno da odredite visinu na kojoj će se staklena flaša presecati. Kada ste odredili visinu potrebno je da pronađete stalak iste te visine na koji ćete postaviti nož za staklo prilikom sečenja. Ovo je važno kako bi rez bio idealno ravan. Mi smo u našem slučaju iskoristili kuhinjsku posudu za cedjenje.

noz za staklo

Nož za staklo postavite na stalak, čvrsto ga pritisnite kako se ne bi pomerao i onda flašu pritisnite uz nož i okrećite (flaša sve vreme stoji na radnoj površini)

rez
Kada završite rez, tako što ste okrenuli flašu za jedan krug prekinite sečenje. Nije potrebno da podebljavate rez ili da flašu okrećete više krugova.
džezva

Sada flašu stavite u sudoperu i veoma tankim mlazom ključale vode polivajte rez uz neprestano okretanje flaše kako bi se svuda isto zagrejala.

  mlaz vode Kada se flaša dobro zagrejala prekinite da je polivate toplom vodom, a počnite da je polivate hladnom vodom.  
  isecena flasa

Nakon hladne opet predjite na toplu vodu i to je trenutak kada će se gornji deo flaše odvojiti. Ako se to nije desilo nastavite naizmenično polivanje flaše toplom i hladnom vodom dok se flaša ne odlomi..

 

  isecena flasa U koliko ste na ovakav način isekli flašu dobićete savršeno ravan rez koji je dovoljno samo malo obraditi šmirglom kako se neko na njega ne bi posekao.  
  aranzman

Pored toga što ste na ovaj način dobili donji deo flaše za vaše projekte, predlažemo da ni gornji deo flaše ne bacate već da i za njega nađete neku lepu primenu. Našu ideju možete videti na slici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download