Opis problema:

Kako skinuti nalepnicu (sa tegle)?

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal: ulje, soda bikarbona, krpa
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

tegla

Tegle, nakon upotrebe njihovog sadržaja, uradi sam zaljubljenici često koriste za svoje projekte. Bilo da od njih želite nešto da napravite ili želite da u njima jednostavno držite svoje sitnice, začine ili bilo šta drugo, svakako ćete prvo sa njih skinuti originalnu nalepnicu/etiketu i nalepiti svoju.

 

skidanje etikete
Skidanje etikete najčešće počinje lako...
ostaje lepak

...međutim, posle odlepljivanja prvog santimetra etikete ona se kida...

lepak od etikete
...i nakon skidanja većeg dela etikete, staklena površina tegle ostaje prekrivena lepkom i sitnim papirnatim delovima etikete koje je jako teško skinuti i zahteva puno vremena i upornosti.
ulje

Kako bi ste sebi značajno olakšali posao skidanja lepka sa staklene površine uradite sledeće: Odmerite jednake količine sode bikarbone i ulja (suncokretovog, jestivog)...

  soda bikarbona

...i pomešajte ih.

 

  tegla Pamučnom krpom umočenom u mešavinu sode bikarbone i ulja premažite lepljive delove, sačekajte desetak minuta, i nakon toga dobro istrljajte celu površinu da se lepak skine.  
  tegla Isperite teglu deterdžentom i vodom...  
  tegla bez etikete

...i pogledajte rezultat. Tegla je sada čista i spremna za uradi sam projekte.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download