Opis problema:

Kako skinuti etiketu sa flaše

Potreban alat:

Potrebno vreme:

Potreban materijal: veća posuda , soda bikarbona, tečnost za pranje sudova, alkoholno sirće
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Kako skinuti etiketu sa flaše

Neke etikete su delimično zalepljene za flašu i one se, relativno lako skidaju. Problem nastaje kod onih etiketa koje su zalepljene celom površinom za flašu. To je najčešće slučaj kod malih etiketa koje ne idu celim obimom flaše. Naš primer je upravo takav. Etikete su čvrsto zalepljene i uklanjanje struganjem predstavlja težak posao.

Kako skinuti etiketu sa flaše

Predstavljamo Vam izuzetno lak način da uklonite ove neželjene etikete. Sve što Vam je potrebno je soda bikarbona, tečnost za pranje sudova i obično alkoholno sirće.

Kako skinuti etiketu sa flaše

Odaberite lonac odgovarajuće veličine tako da može flaša da stane u njega. Ukoliko se radi o velikim flašama, naprimer od vina možete da koristite i sudoperu. Uglavnom u lonac sipajte vode toliko da može da pokrije flašu. Voda mora biti vrela. Ovo je naročito bitno, voda mora da bude kipuća. Ukoliko nije dovoljno vruća proces će biti sporiji, u nekim slučajevima i neuspešan. Dakle, u vrelu vodu spustite flašu sa etiketom.

Kako skinuti etiketu sa flaše

A zatim dodajte jednu punu supenu kašiku sode bikarbone. Sodu bikarbonu možete da kupite u prodavnicama u većem pakovanju i prilično je jeftina.

Kako skinuti etiketu sa flaše

Čim spustite sodu bikarbonu u vruću vodu odmah je vidljiva reakcija.

  Kako skinuti etiketu sa flaše

Nakon toga dodajte malo tečnosti za pranje sudova. Količina je otprilike deseti deo od količine sode bikarbone.

 

  Kako skinuti etiketu sa flaše

I na kraju alkoholno sirće. Količina koju sipate je otprilike četiri puta više nego sode bikarbone.

 

  Kako skinuti etiketu sa flaše

Reakcija je trenutna. Voda će da “provri” čim sipate prvu kašiku sirćeta. Na površini će se stvoriti pena. Upravo ovo treba da se i desi.

 
  Kako skinuti etiketu sa flaše

Flašu malo kotrljajte po šerpi tako da tečnost natopi etikete. U ovoj fazi možete još da dodate sode bikarbone i sirćeta ako hoćete da produžite reakciju.

 
  Kako skinuti etiketu sa flaše

I posle 10-15 sekundi etikete same spadaju. Ovo je interesantan način skidanja etiketa ne samo ako želite da iskoristite flašu već i za one kojima je hobi sakupljanje etiketa sa flaša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download