Opis problema:

Kako radi jednoručna baterija za lavabo

Potreban alat:

Potrebno vreme:

Potreban materijal:  

Vaša preporuka :

Kako radi jednoručna baterija

Verovatno je svako od nas imao priliku da bar jednom u životu koristi jednoručnu bateriju. Pre nekoliko decenija ovaj sistem je zamenio klasičnu česmu sa virblama. Njenje prednosti su očigledne. Jednostavna je za korišćenje, može lako da se podesi bilo koja temperatura vode, koristi se kako u kupatilu tako i u kuhinji. Odlikuje se velikom pouzdanošću i dugim vekom trajanja. Ako ste se zapitali šta se dešava kada povučete ručicu, evo odgovora.

Kako radi jednoručna baterija

Kada se skine ručica i zaštitna maska, na poprečnom preseku česme, vidite da je cela poenta u mešaču vode ili mešačkoj glavi kako se još naziva.

Kako radi jednoručna baterija

Mešač vode je, u principu, jednostavna stvar. Sa donje strane se nalaze tri otvora. Kroz levi i desni otvor u mešač ulaze vruća i hladna voda a kroz srednji izlazi mešavina te dve.

Kako radi jednoručna baterija

Takođe, ako pogledate mesto na kome se nalazi mešač vidite da i na njemu postoji isti raspored otvora.

Kako radi jednoručna baterija

Temperatura vode se podešava pomeranjem ručice levo ili desno. Pomeranjem ručice ka vrućoj vodi proširuje se otvor za dotok vruće vode a istovremeno se sužava otvor za dovod hladne vode čime se kao rezultat dobija na srednjem otvoru toplija voda. Naprimer, ukoliko želimo da na česmi pustimo hladnu vodu pomerićemo ručicu u krajnji levi položaj čime ćemo potpuno proširiti otvor za ulaz hladne vode u mešač a potpuno zatvoriti za ulaz vruće vode.

  Kako radi jednoručna baterija

Hladna voda će kroz dovodnu cev proći kroz mešač i kroz sistem komora doći do cevi, a onda kroz perlator do Vaših ruku. Priznaćete, jednostavno a efektno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download