Opis problema:

Kako zatvoriti tubu silikona

Potreban alat:

Pištolj za lepak

Potrebno vreme:

1 minut

Potreban materijal:  

Vaša preporuka :

Kako zatvoriti tubu silikona

Svi Uradi Sam majstori su se nekada susreli sa problemom sušenja silikona u tubam, ukoliko se dugo ne koriste. Evo poneki savet kako da zatvorite otvorenu tubu silikona i da na neko vreme sprečite stvrdnjavanje silikona, kako bi ga mogli iskoristiti kada Vam sledeći put zatreba.

Kako zatvoriti tubu silikona

Jedna od mogućnosti je da istisnete malo silikona, kuglica ili crtica po volji, i dozvolite da se stvrdne. Silikon se u dodiru sa vazduhom stvrdnjava i prvo počinje da se učvršćuje deo koji je najviše izložen vazduhu a to je onaj koji ste istisnuli. Kada se on stvrdne istovremeno i zadihtuje otvor tube silikona i ne dozvoljava dalje stvrdnjavanje silikona u cevi.

Kako zatvoriti tubu silikona

Za sledeći način zatvaranja tube silikona će Vam biti potreban električni pištolj za lepak. Princip rada ovog alata je da zagreva specijalni lepak na bazi plastike dok on postane tečan. U toj fazi se nanosi na mesto lepljenja i po hlađenju ponovo zauzima čvrsto stanje.

Kako zatvoriti tubu silikona

Dakle, nanesite malo ovog lepka na otvor cevi tube silikona i pustite da se lepak ohladi.

Kako zatvoriti tubu silikona

Kada se lepak ohladi na tubi silikona on će napraviti čep koji ne dozvoljava prodor vazduha u tubu silikona i sprečava njegovo stvrdnjavanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download