Tema:

Praktičan držač kanapa

Potreban alat:

šrafciger

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal: univer, levak, šrafovi
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

kanap

Kanap namotan u klupko često koristimo kako u domaćinstvu tako i u "uradi sam" radionicama. S obzirom na to da nam za različite namene trebaju različite vrste kanapa odnosno kanapi različitih debljina obično svi u svojim fijokama, kutijama i drugim prostorima gde drže kanap imaju puno zamršenog kanapa. Kanap u takvom stanju obično otežava korišćenje odnosno pronalaženje drugih predmeta i alata koji čuvamo zajedno s njim. S druge strane kada hoćemo da ga upotrebuimo obično je prvo potrebno odvojiti određeno vreme da se kanap odmrsi. Nakon upotrebe kanap odlažemo na isto mesto i sledeći put kada želimo da ga koristimo opet isti problem.

levak

Zbog toga vam u ovoj foto priči otkrivamo kako da napravite jednostavan sistem za čuvanje i korišćenje kanapa bez muke.

Sve što vam je za to potrebno prikazano je na fotografiji: univer ploča, šrafovi, šrafciger i levak odnosno onoliko njih koliko vrsta kanapa planirate da upotrebljavate.

univer

Na kant univer ploče postavite ušicu levka

 

šraf
I šrafcigerom zašrafite šraf tako da on može čvrsto da drži levak.
drzac za kanape

Nakon toga istim postupkom pričvrstite onoliko levaka koliko vrsta kanapa planirate da koristite. Na ovaj način završena je priprema.

  drzac za kanap Nakon pripreme univer ploču na koju ste pričvrstili levkove pričvrstite za zid na mestu na kome će vam kanap najčešće zatrebati. Krajeve kanapa provucite kroz levak, a nakon toga klupko postavite u levak.  
  praktican drzac za kanap

Kada vam je kanap potreban, jednostavno povucite kraj kanapa koji viri iz levka. Kada izvučete potrebnu dužinu kanap presecite makazama.

Upotreba je izuzetno laka i svaki put pri korišćenju uživaćete jer ne morate da izgubite vreme pokušavajući da odmrsite kanap koji vam je potreban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download