Tema:

Kanap od plastične flaše

Potreban alat:

šrafciger, bušilica

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: podloške, šrafovi, skalpel sečivo
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

podloske

Plastična ambalaža se danas izuzetno često koristi i svakodnevno smo u situaciji da bacamo bar po nekoliko iskorišćenih plastičnih flaša. S obzirom na to da smo svi svesni posledica koje po našu okolinu ima velika količina plastičnog otpada stalno se pronalaze novi načini kako bi se što više puta ovi plastični materjali koristili, a što manje dospeli na deponije.

U ovoj foto priči pokazaćemo vam kako da napravite jednostavno pomagalo koje vam omogućava da napravite prilično jak kanap-vezivo od plastične flaše nakon što ste iskoristili njen sadržaj. Kanap dobijen na ovaj način možete koristiti za druge uradi-sam projekte ili u domaćinstvu gde god vam je potreban.

Sve što je potrebno za izradu kanapa od plastične flaše prikazano je na slici: šrafovi, podloške i sečivo skalpela.

skalpel

Za početak potrebno je da odredimo mesta za rupe za šrafove. To ćemo uraditi na taj način što postavimo sečivo skalpela na dve podloške kao što je prikazano na slici i obeležimo gde je potrebno bušiti rupe za šrafove u podlozi.

burgija

Uklonimo podloške i izbušimo pilot rupe na obeleženim mestima.

 

šrafilica
Sada vratimo podloške, naslažemo ih onoliko koliko želimo da kanap od plastične flaše bude debeo. Nakon određivanja debljine postavimo sečivo skalpela, a preko njega još jedan par podloški koji će ga držati na mestu. Sada postavimo šrafove u pilot rupe i dobro pritegnemo.
plasticna flasa

Naš uređaj za izradu kanapa od plastične flaše je gotov. Sada odsecite dno plastične flaše i zasecite jednu ivicu par santimetara. Postavite flašu na uređaj, provucite zasečeni deo ispod sečiva tako da gamožete vući. Sada je dovoljno da jednom rukom vučete zasečeni deo, a drugom da flašu pritiskate odozgo na dole i lagano okrećete.

  kanap od plasticne flase Na taj način dobijate kanap od plastične flaše.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download