Opis problema:

Kako napraviti krede u boji?

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

30 minuta

Potreban materijal: gips, tempere, voda, kartonske ili silikonske modle
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

krede u boji

Krede u boji su nešto čemu deca ne mogu odoleti. Lepe su, šarene i jednostavne. Odmah zaokupe pažnju mališana na duže vreme donoseći vam na taj način zadovoljstvo zbog zabavne igre vaše dece, a takođe i uvek dobrodošao predah.

Krede u boji nije teško napraviti, a s obzirom na to da je moguće napraviti ih u bilo kojoj boji i bilo kog oblika biće lepše nego one koje možete naći u prodavnici.

 

tempera

Za pravljenje kreda u boji potreban vam je jedan sud u kome ćete mešati sastojke i jedan sud u kome ćete odmeravati - najbolje je da to bude čaša ili šolja koju više nećete koristiti.

U sud u kome ćete mešati sastojke sipajte 3/4 čaše vode u kojoj ste prethodno razmutili temperu odgovarajuće boje. Nakon toga dodajte i 1 čašu gipsa.

tempera

Čim ste dodali gips odmah mešajte kako bi smesa postala glatka...

gips
Kada je smesa dobro promešana pripremite kalupe za krede. Kalup možete npraviti od kartona potrošene rolne toalet papira koji ste sa unutrašnje strane obložili papirom za pečenje. U koliko vam je smesa gusta nije potrebno da ovaj kalup zatvarate odozdo već ga samo postavite na komad papira za pečenje, a ako je tečna bolje zatvorite kalup sa donje strane širokim selotejpom.
kreda u boji

U kalup sipajte pripremljenu smesu.

  modle

Nakon što ste bojama kojima ste želeli napunili kalupe i modle, ostavite ih najmanje 12 sati da se gips u njima dobro stegne i potpuno osuši.

 

  kreda u boji Kada se gips osušio, samo pocepajte karton i izvadite gotove krede u boji.  
  krede u boji

Krede napravljene na ovaj način pišu isto kao i one kupovne s tom razlikom što skoro uopšte ne ostavljaju prašinu na rukama.

Nakon pravljenja predstoji vam zabava! Uživajte!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download