Opis problema:

Ukrasna kutija - dekupaž tehnika

Potreban alat:

makaze, šrafciger

Potrebno vreme:

30min

Potreban materijal: drvena kutija, salvete, lepak
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

kutija

Praznici su na pragu, a sa njima i vreme pripreme i davanja poklona dragim osobama. Kupljeni pokloni su lepi i imaju svojih draži, ali pokloni napravljeni sopstvenom rukom i pri tom namenjeni određenoj osobi biće vredni bez obzira koliko vremena protekne od trenutka poklanjanja.

U ovoj foto priči pokazaćemo kako da dekupaž tehnikom ukrasimo drvenu kutiju koja se kasnije može koristiti kao ukras, kutija za nakit, sitnice i slično.

Na fotografiji je prikazan potreban materijal: drvena kutija, salveta i lepak za papir.

 

salveta

Za početak pripremite salvetu tako što ćete štampani gornji sloj odvojiti od donjeg sloja salvete. Dalje nam je potreban samo štampani gornji sloj.

dekupaž

Salvetu postavite na kutiju onako kako vam to odgovara - kako bi na kutiji ostao deo šare koji želite - a onda opsecite višak.

kutija

Ukoliko bi vam pri lepljenju i dekorisanju kutije mogli zasmetati pojedini delovi njenog okova možete ih skinuti i kasnije vratiti kako bi ste olakšali sebi rad.

lepak

Kada ste pripremili sve potrebne delove salvete počnite sa lepljenjem. Premažite stranicu kutije lepkom...

dekupaž

i nalepite komad salvete pripremljen za tu stranicu.

dekupaž Izgled zalepljene salvete na stranicu...
dekupaž ...i na poklopac kutije.
dekupaž

Kada zalepite sve potrebne delove kutiju možete dodatno ukrasiti dodavanjem okova na uglove kutije. U slučaju da je potrebno da se kutija pre lepljenja salvete ofarba za to koristite akrilnu boju, a u koliko želite da dodate sjaj, kutiju na kraju možete prelakirati.

Sav potreban materijal može se naći u prodavnicama specijalizovanim za prodaju materjala za dekupaž ali i u bolje snabdevenim farbarama ili knjižarama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download