Opis problema:

Lampa za čitanje - montaža

Potreban alat:

Bušilica, burgije, šrafciger

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal: tiplovi, šrafovi, kabl, luster klema
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

lampa za citanje

Noćne lampe su nekada stajale na noćnim stočićima pored kreveta. Sa napretkom tehnike pojavile su se izuzetno efikasne noćne lampe napravljene u LED tehnologiji koje bacaju jako i usmereno svetlo na knjigu bez značajnog osvetljavanja ostatka sobe. Ove lampe potrebno je montirati što bliže uzglavlju kako bi bile zgodne za korišćenje (lako paljenje i gašenje i usmeravanje).

S obzirom na to da su ovakve noćne lampe predviđene za montažu na zid, tamo gde je doveden kabl električnih instalacija, ovo može predstavljati početak velikih radova: štemovanje zida od razvodne kutije, postavljanje elktričnih instalacija...

utičnica
Kako bi izbegli ove obimne i čini nam se u ovom slučaju nepotrebne radove pogledajte okolo i potražite najbližu utičnicu.
priprema lampe za montažu

U koliko u blizini postoji utučnica, lampu na električnu mrežu možete povezati pomoću luster kleme i dvožilnog ili trožilnog kabla.

priprema priključaka

Sa priključaka lampe ogulite izolaciju u dužini od oko 1 cm.

žica

Deo bez izolacije savijte na pola tako da ostane 0,5cm bakarnog provodnika koji će se povezati u luster klemu. Žica se u ovom slučaju savija jer je tanka i prilikom pritezanja u luster klemi može da se prekine. Na ovaj način dupliramo provodnik i ojačavamo spoj u luster klemi.

  luster klema

Pritegnite priključke luster kleme...

 

  lampa

...i sve spakujte u kućište lampe. Umesto da vezujete čvor na kablu koji bi onemogućavao njegovo izvlačenje iz kućišta lampe i kidanja provodnika, možete na kabl staviti malo deblju vezicu koja će sasvim dobro odigrati ulogu čvora bez zauzimanja previše mesta u kućištu lampe.

 

 

  bušilica Sada probušite rupe za montažu.  
  montaža Montirajte nosač lampe...  
  montaža ...i na njega montirajte noćnu lampu.  
  lampa za čitanje Montirana lampa za čitanje.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download