Opis problema:

Izvlačenje ravnih linija na zidu

Potreban alat:

valjak za krečenje

Potrebno vreme:

zavisi od obima radova

Potreban materijal: krep traka, boja za zidove
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

krep traka

Dekoracija zidova u stanu nije ništa novo ali se ovome sve više posvećuje pažnja. Naravno, koliko ima ljudi toliko ima i različitih želja i potreba za dekoracijom ali se u svemu tome često može naći potreba za izvlačenjem pravih linija na zidu, određenom bojom.

Bez obzira da li je to samo linija koja deli različite boje zida i plafona ili je to više linija različitih boja koje su potrebne radi realizacije željenog dizajna izuzetno je važno da linija bude prava i da savršeno ravno razdvaja dve boje.

Kada je ovaj uslov ispunjen zid će sigurno izgledati lepo. U suprotnom, kriva ili talasasta linija gde je boja prešla liniju na pojedinim mestima ne može izgladati lepo pa čak i u koliko je deo izuzetno dobro osmišljenog dizajna enterijera.

Zato vas u ovoj foto priči podsećamo na sve ono na šta treba da obratite pažnju kako bi napravili savršeno pravu i ravnu liniju.

Za početak izaberite odgovarajuću traku. Možda su uže trake zgodnije za lepljenje ali se traka od 50mm mnogo manje uvija i ostavlja manje mogućnosti da linija bude talasasta pa je zato treba koristiti kad god je to moguće.

 

krep traka

Pre lepljenja trake obeležite liniju veoma tanko grafitnom olovkom. Deblja linija mogla bi da se providi ispod svetlije farbe. Po toj liniji zalepite traku.

krep traka

Ne zaboravite da trakom zaštitite i plafon...

krep traka

...i pod u koliko linije koje izvlačite dolaze do njih.

krep traka

Na fotografiji je prikazan primer dobro i loše zalepljene trake. U koliko bojite zid sa desne strane ove trake linija će biti dobra, dok u koliko bojite zid sa leve strane ove trake tamo gde traka ne prijanja dobro za zid ući će boja i ofarbaće i deo koji niste planirali. Zbog toga vodite računa da traku dobro zalepite pre farbanja.

krecenje

Nakon lepljenja trake zid se najlakše farba valjkom, a u koliko želite intenzivne boje potrebno je da odaberete disperzije a ne poludisperzije. U slučaju da pravite veliki kontrast npr iz bele u neko jako tamnu boju potrebno je da farbate u bar dva sloja.

krecenje Nakon farbanja, pažljivo skinite trake i uživajte u savršeno izvučenim ravnim linijama.
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download