Opis problema:

Mali vodonepropusni kontener

Potreban alat:

bonsek, šmirgl papir, skalpel

Potrebno vreme:

Potreban materijal: termo-lepak, dve plastične flaše
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Mali vodonepropusni kontener

Za ovaj zanimljiv projekat će Vam trebati dve plastične flaše sa plastičnim čepovima. Potpuno je nebitno od kojeg pića je flaša, odnosno kakvog je oblika.

Mali vodonepropusni kontener

Dakle, oblik flaše je nebitan jer od flaše nam treba samo plastični čep i deo flaše na kojem se nalazi navoj za čep. Svaka flaša ima mali šešir ispod čepa (označen strelicom) koji je nastao prilikom proizvodnje. Upravo ispod tog šeširića ćemo da odsečemo vrh flaše.

Mali vodonepropusni kontener

Za sečenje može poslužiti skalpel ili nož ali najlakše ćete preseći flašu sa bonsekom. Bonsek omogućava brzo sečenje, čist i pravilan rez.

Mali vodonepropusni kontener

Odsecite vrhove sa obe flaše. Od ostatka flaše možete, za decu, da napravite narukvice od plastične flaše.

Mali vodonepropusni kontener

Mesto preseka mora biti potpuno ravno i čisto. Stavite šmirgl-papir na stol i šmirglajte presek flaše sve dok ne postane potpuno ravan i gladak.

  Mali vodonepropusni kontener

Pošto ste obezbedili sve komponente sada samo ostaje da ih spojite. Na šeširić nanesite termo-lepak. U ovu svrhu možete koristiti i obični silikon za kupatila. I spojite ih. Ukoliko ste koristili termo-lepak zadržite čepove u tom položaju nekoliko trenutaka dok se lepak ne ohladi. Ukoliko ste koristili silikon čepove fiksirajte u tom položaju stolarskim stegama i ostavite 24 časa da se silikon potpuno osuši.

 

  Mali vodonepropusni kontener

Uz pomoć skalpela odstranite termo-lepak koji je iscurio sastrane prilikom spajanja dva čepa.

 

  Mali vodonepropusni kontener

Na jednoj strani ovog konterera na navoj nanesite malo termo lepka a zatim snažno zašrafite plastični čep. Na ovaj način ste fiksirali dno ovog kontenera koji će se otvarati samo sa jedne strane.

 
  Mali vodonepropusni kontener

I ovim ste napravili mali vodonepropusni kontener. Stavite u njega dragocene stvarčice, zašravite i možete krenuti na plažu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download