Opis problema:

Mikrotalasna rerna - čišćenje

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal: šolja, sirće, voda, krpa, sunđer
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

mikrotalasna

Mikrotalasna rerna. Neki je hvale zbog njene izuzetne efikasnosti u kuhinji i mogućnosti da podgreje, skuva, otopi...Drugi je kritikuju zbog zračenja koje stvara pri svom radu. Bilo kako bilo svi je imaju i ponekad koriste.

 

microwave

 

S obzirom na to da se u mikrotalasnoj rerni sprema hrana, prljanje unutrašnjosti ove rerne je neminovno, a dok čišćenje dođe na red svi ostaci hrane odavno su se zalepili i skoreli po zidovima rerne.

Kada se to desi čišćenje na klasičan način je veoma naporno.

 


sirće

Da bi na lak način očistili mikrotalasnu rernu potrebni su vam sastojci koje već imate u svojoj kuhinji. Potrebo vam je: jedna čaša vode, malo alkoholnog sirćeta i jedna šolja.


mikrotalasna

U šolju prvo sipajte vodu...

 

ciscenje mikrotalasne

...a zatim dodajte sirćeta. Odnos treba da bude oko 1:1.


mikrotalasna Šolju stavite u mikrotalasnu rernu i uključite je na najjaču snagu na 5 do 10 minuta.
mikrotalasna ciscenje

Isparenja koja se budu stvorila na ovaj način omekšaće sve naslage masnoće i hrane po zidovima i omogućiće njihovo lako uklanjanje. Praktično je dovoljno da se samo prebriše.

mikrotalasna ciscenje Efekti čišćenja na ovaj način: rerna je lako, brzo i dobro očišćena.
mikrotalasna ciscenje Sada vam ostaje da mikrotalasnu rernu očistite još i spolja i vaš posao oko čišćenja mikrotalasne rerne je gotov.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download