Opis problema:

Narukvica od plastične flaše

Potreban alat:

skalpel, pegla

Potrebno vreme:

Potreban materijal: krep traka, plastična flaša, akrilne boje, lak za nokte
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Narukvica od plastične flaše

Osnovni materijal koji nam treba za ovaj projekat je plastična flaša. Najpogodnije su flaše koje imaju ravno telo. Ovaj ravan deo ćemo iskoristiti za pravljenje narukvice od plastične flaše.

Narukvica od plastične flaše

Od flaše je potrebno iseći krug koji je iste širine na svim delovima. Možete olovkom obeležiti linije ali mnogo lakše je zalepiti krep traku odgovarajuće širine, kao na slici, i da traka bude vođica pri sečenju.

Narukvica od plastične flaše

Sledeći korak je iseći komad flaše u obliku prsetna koji će postati narukvica. Skalpelom isečete flašu po ivicama zalepljene krep trake.

Narukvica od plastične flaše

Sa islečenog prstena skinite krep traku. Ona je obavila svoju funkciju i više nam nije potrebna.

Narukvica od plastične flaše

A sada ide ono najzanimljivije. Uzmite peglu i podesite je da greje srednjom snagom. Ako koristite peglu koja ima mogućnost proizvodnje pare obavezno isključite tu opciju jer para može da Vas opeče. Dakle, kada se pegla ugrejala prislonite prsten od plastike i blago ga pomerajte preko grejne ploče

  Narukvica od plastične flaše

Ubrzo će plastika na ivicama da omekša i počeće da se savija na unutra. Isto to radite i sa druge strane prstena.

 

  Narukvica od plastične flaše

Plastiku zagrevajte sve dok ne dobijete željeni oblik narukvice. I time ste faktički napravili ovu neobičnu narukvicu od reciklirane plastike.

 

  Narukvica od plastične flaše

Ono što Vam predstoji je da nekako ukrasite tu narukvicu. Ovaj kreativni deo možete i da prepustite deci. Jedan od načina je da se sa unutrašnje strane narukvice, pomoću laka za nokte, nacrtaju neki detalji. U našem slučaju smo pokušali da nacrtamo male cvetove.

 
  Narukvica od plastične flaše

Kada se lak osušio, isto sa unutrašnje strane, celu narukvicu obojimo akrilnim bojama.

 
  Narukvica od plastične flaše

Kada se akrilne boje osuše narukvica je gotova. Na ovaj način vrlo lako o brzo možete napraviti veliki broj narukvica. Deca će uživati bojeći ih a kasnije i noseći ih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download