Opis problema:

Narukvica sa tečnošću

Potreban alat:

medicinski špric, makaze, termo-lepak

Potrebno vreme:

Potreban materijal: boja za hranu, providno crevo, mineralno ulje, štapić za uši, izolir traka
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Narukvica sa tečnošću

Za ovaj projekat će Vam trebati nekoliko sitnica. Osnovna narukvice je jedno savitljivo providno crevo. Prečnik ovog creva je 6mm. Pored toga treba Vam boja za hranu po izboru i malo vode. Zatim mineralno ulje i jedan medicinski špric.

Narukvica sa tečnošću

Odredite obim narukvice koji odgovara obimu dečije ruke i isecite crevo te dužine

Narukvica sa tečnošću

Jedan kraj creva zatvorite uz pomoć termo-lepka. Sačekate da se lepak potpuno ohladi i učvrsti da bi nastavili dalje.

Narukvica sa tečnošću

U malo vode sipajte nekoliko kapi boje za hranu i promešajte kako bi se voda ofarbala. Umesto ove boje možete koristiti i bilo koju drugu, tempere, vodene boje i sl.

Narukvica sa tečnošću

Najlakše je ovu obojenu tečnost sipati u crevo uz pomoć plastičnog medicinskog šprica. U apoteci možete da kupite špriceve različitih veličina. Odaberite neki sa većom zapreminom.

  Narukvica sa tečnošću

Crevo koje ste prethodno zatvorili sa jedne strane temo-lepkom napunite obojenom vodom do pola.

 

  Narukvica sa tečnošću

Drugu polovinu napunite mineralnim uljem. Ukoliko nemate ovo ulje slobodno koristete bebi ulje jer ono je u osnovi isto mineralno ulje. Druga tečnost mora biti gušća od vode kako se međusobno ne bi mešale. Nije pogodno koristiti domaće jestivo ulje jer se ono takođe ofarba bojom za hranu i onda ne postoji razlika između dve tečnosti. Cev nemojte da popunite do vrha. Ostavite oko 1cm od kraja.

 

  Narukvica sa tečnošću

Sledeći korak je veoma bitan. Pre nego što zatvorite drugi kraj cevi unutrašnju strane moraju biti potpuno suve kako bi se termo-lepak potpuno zalepio za zidove cevi. Ukoliko na zidovima creva ima vode termo-lepak se neće u potpunosti zalepiti i nerukvica će da “curi”. Najlakše je to uraditi sa običnim šrapićem za uši.

 
  Narukvica sa tečnošću
Kada ste to uradili napunite prazan deo cevi termo-lepkom.
 
  Narukvica sa tečnošću

Pre sledećeg koraka sačekajte da se lepak potpuno ohladi i stvrdne. Proverite da li narukvica negde curi. Ako je odgovor ne, možete da uradite i poslednji korak.

 
  Narukvica sa tečnošću

Na krajeve narukvice nanesite malo termo-lepka i spojite cev u krug. Sam spoj ojačajte izolir trakom ili nekom lepljivom ukrasnom trakom. Dobro je da u narukvici ostavite jedan balončić vazduha kako bi se tečnosti lakše mešale. U ovu narukvicu možete da dodate šljokice ili neke druge ukrasne sitnice. Po Vašoj želji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download