Opis problema:

Nevidljiva polica

Potreban alat:

bušilica, šrafilic/šrafciger, makaze

Potrebno vreme:

30 minuta

Potreban materijal: metalni ugaonici, šrafovi, tiplovi, papir
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

metalni ugaonici

Uvek nam je potrebno još neko mesto za odlaganje knjiga jer se postojeće police brzo popune. U ovoj foto priči vam predstavljamo jedan interesantan projekat i predlog za izradu neobične police za knjige: nevidljiva polica.

Potreban materijal je prikazan na slici. Dimenzije ugaonika su takve da dužina kraka prelazi polovinu širine stranice knjige. U našem slučaju to je 9cm.

obelezavanje

 

Za početak postavite ugaonik na mesto na kome planirate da vam stoji polica i obeležite mesta gde je potrebno izbušiti rupe za šrafove.

 


burgija tipl

Na osnovu prečnika tipla odredite debljinu burgije.


bušenje

Izbušite rupe na obeleženim mestima.

 

postavljanje tipla

Postavite tiplove u rupe...

šrafljenje i u njih zašrafite ugaonik.
merenje Pomoću libele odredite položaj drugog ugaonika, tako da stoje vodoravno ...
postavljeni ugaonici ...i montirajte ga na zid istim postupkom kao i prvi. Radovi su ovde završeni. Ostaje vam još da pripremite knjigu.
savijanje S obzirom na to da polica nije stvarno nevidljiva već su držači sakriveni u omotu prve knjige potrebno je da nju pripremite na sledeći način: umesto originalnog omota knjige, knjigu uvijte u beli ili ukrasni papir koji ćete saviti sa jedne strane...
savijanje ... a onda i sa druge strane knjige.
obelezavanje Sada na jednoj korici obeležite razmak i položaj držača,
isecanje i napravite male otvore na omotu kao na slici.
postavljanje Kroz otvore provucite ugaonike...
nevidljiva polica ...i knjigu zatvorite i postavite na policu. Polica je na ovaj način gotova. Sada preko te prve knjige možete postaviti sledeće. S obzirom na to da su držači sakriveni u omotu prve knjige sve će izgledati kao da knjige stoje na nevidljivoj polici ili kao da lebde.
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download