Naslov:

Fiksni nosač za TV - postavljanje

Potreban alat:

Libela, bušilica, šrafciger

Potrebno vreme:

30 minuta

Potreban materijal: šrafovi i tiplovi
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

fiksni nosac za tv

Kao što smo u prošloj foto priči napomenuli izbor odgovarajućeg nosača za televizor je veoma značajan i može doprineti sveukupnom utisku gledanja televizije. U koliko je prostor u kome gledate televizor takav da za naknadnim pomeranjem televizora nema potrebe odaberite fiksni nosač koji omogućava da se tv okači na zid, bez dodatnih mogućnosti pomeranja, odnosno sa minimalnim mogućnostima pomeranja i na taj način uštedite značajnu sumu novca jer fiksni nosači značajno manje koštaju.

Kao i kod nosača koji se izvlači i kod fiksnog nosača potrebno je da vodite računa o težini televizora i ostale opreme koja će stajati na nosaču i prema tome odaberite odgovarajući nosač. Još nešto o čemu treba da vodite računa prilikom nabavke nosača je razmak rupa na njemu i na televizoru. Potrebno je da su ovi razmaci jednaki kako bi televizor mogao da se pričvrsti na nosač.

fiksni nosac tv

 

Nosač koji ćemo predstaviti i montirati u ovoj foto priči ima minimalne mogućnosti korekcije položaja televizora. Osovina koja je prikazana na slici omogućava da se TV okreće levo - desno za oko 10 stepeni.

 

fiksni nosac za tv

 

Dok se pomoću šrafa za pričvršćivanje položaja televizora tv može usmeriti da stoji paralelno sa zidom ili blago nagnut ka dole.


libela

Nosač postavite na mesto na kome planirate da ga montirate i libelom odredite vodoravan položaj.

Kada ste odredili mesto stope nosača obeležite mesta na kojima je potrebno izbušiti rupe za šrafove, izbušite ih i u njih postavite tiplove i nosač pričvrstite šrafovima. Kod fiksnog nosača dobre rezultate pričvršćivanja u šuplji blok dobili smo sa tiplovima Fisher UX dužine 60 milimetara. Rupe u šupljem bloku bušite sa isključenim čekićem.

Vodite računa da ste pre obeležavanja rupa nosač okrenuli kako treba - šta je gore šta je dole.

 

 

tv nosac

Nakon što ste deo nosača pričvrstili za zid, drugi deo pričvrstite za televizor. Nekada će priloženi šrafovi odgovarati, a nekada ne pa je potrebno da nabavite odgovarajuće.

tv instalacija

Pre postavljanja televizora na nosač uradite sve što je potrebno u blizini nosača jer nakon postavljanja nećete imati dovoljno prostora: postavljanje dozni, utikača, krečenje...

 

usb Takođe, pre fiksiranja televizora priključite sve kablove koji su vam potrebni, a do kojih nakon fiksiranja ne možete doći: antenski kabl, utikač za gradsku mrežu, USB priključak, HDMI...
tv nosac Kada ste se uverili da je nosač sposoban da podnese težinu televizora i sve dodatne opreme i nakon priključenja svih potrebnih kablova i uređaja pritegnite šrafove kako bi TV ostao u željenom položaju i montaža je završena.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download