Tema:

Kako brzo ukloniti led sa stakla?

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

5 minuta

Potreban materijal: alkohol, voda
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

alkohol voda

Zimi, prilikom jutarnjeg pokretanja automobila često potrošimo dosta vremena kako bi ga pripremili za vožnju. Najviše vremena svakako utrošimo na uklanjanje leda sa prozora. S obzirom na to da je jutro deo dana kada smo u najvećoj žurbi i svaki minut nam je važan evo jedne foto priče u kojoj ćemo prikazati kako da na lak i brz način uklonite led sa stakala vašeg automobila.

Za početak pripremite 2dl vode i 1dl apotekarskog alkohola.

 

alkohol voda

Pomešajte alkohol i vodu. U koliko želite da napravite veću količinu sredstva za odmrzavanje stakla trudite se da održite odnos vode prema alkoholu u razmeri 2:1.

pumpica

Nakon što ste napravili mešavinu pripremite pumpicu za prskanje.

 

voda
U pumpicu sipajte pripremljenu mešavinu vode i alkohola i čuvajte je u kolima dok vam ne zatreba. Mešavina se neće zalediti sve dok ima alkohola u njoj.
led

Kada se desi situacija da su vam stakla zaledjena i da će vam trebati dosta vremena da ih očistite od leda...

  sofersajbna ...poprskajte ih smešom vode i alkohola koju ste pripremili.  
  odledjivanje U trenutku dok prskate primetićete da se led momentalno topi sa poprskanih delova stakla. Na taj način ćete bez napora ukloniti led sa stakala vašeg automobila.  
  retrovizor

Ovaj način uklanjanja leda je naročito pogodan za uklanjanje leda sa retrovizora jer nakon toga nije potrebno ponovno podešavanje retrovizora.

Pre nego što primenite ovaj metod proverite da li alkohol može oštetiti neke delove vašeg automobila i u tom slučaju ga nemojte koristiti.

Stakla je moguće izuzetno brzo odlediti i sipanjem veće količine hladne vode (npr 1l vode za jedno staklo), ali u slučaju da ne planirate odmah da vozite odnosno da zagrejete automobil nemojte koristiti ovaj metod jer će se voda na staklima vrlo brzo ponovo zalediti. U ovom slučaju može se desiti da dodatno zalede vrata, brave, brisači, podizači prozora...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download