Opis problema:

Kako napraviti osveživač vazduha?

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: soda bikarbona, etarsko ulje, posuda
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

soda bikarbona

Osveživači vazduha u prostorijama danas se mogu kupiti u skoro svakoj prodavnici, izuzetno lepo mirišu, a opet nisu tako često zastupljeni u našim domovima. Dva najčešća razloga za to su što su to produkti hemijske industrije koje treba da udišemo, s jedne strane, a cena s druge strane.

Pokušali smo zbog toga da za vas pronadjemo način da osvežite svoj prostor prirodnim mirisom koji vam prija, a da cena bude pristupačna. Evo kako:

soda bikarbona

Kao što vidite na slici, za ovaj osveživač vazduha potrebna vam je soda bikarbona i etarsko ulje po vašem izboru. Mi smo koristili od pomorandže.

U odgovarajuću posudu sipajte sodu bikarbonu, otprilike do 1/4 posude.

etarsko ulje

Nakon toga dodajte oko 20 kapi etarskog ulja.

selotejp
Sada je potrebno da napravimo "poklopac". Poklopac može biti i široki selotejp koji prekriva kompletan otvor posude ili nešto drugo šta vama odgovara.
rupe

Kada zalepite selotejp, odsecite mu viškove i probušite rupe kroz koje će izlaziti miris..

  dekoracija

Kada ste završili pravljenje osveživača, možete ga dekorisati po želji. Postavite ga na vidno mesto kako bi i vizuelno i svojim mirisom bio ukras vašeg prostora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download