Opis problema:

Patosnice - kako da se ne klizaju?

Potreban alat:

Makaze

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: čičak traka
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

patosnice
Gumene patosnice su postale sastavni deo enterijera automobila. Nema tog vlasnika automobila koji ne koristi patosnice kako bi sačuvao unutrašnje podne obloge kabine od oštećenja i prljanja.
patosnice

Međutim, pored svih dobrih osobina patosnice imaju i jednu lošu...pomeraju se. Neretko je potrebno posle svakog ulaska i izlaska iz automobila pomerati patosnice i postavljati ih u prvobitni položaj kako bi i dalje vršile svoju funkciju.

patosnice

Tokom vožnje često se pomeraju i ka pedalama nožnih komandi pa posle izvesnog vremena vožnje kočnica kvačilo i gas kače patosnicu prilikom pritiskanja i otpuštanja.

patosnice

Često patosnice imaju perforiranu donju stranu kako bi sprečile klizanje ali ni ovo ne pomaže mnogo.

  cicak traka

U koliko želimo da patosnice ostanu tamo gde ih i postavimo možemo iskoristiti čičak traku na sledeći način: Čičak traka se sastoji od dva dela - jedna strana na kojoj su plastične kukice i druga strana na kojoj su tanka vlakna (na dodir liči na vatu). Mi ćemo koristiti samo polovinu trake koja je sa plastičnim kukicama dok će ulogu druge polovine imati podna obloga automobila.

 

  lepak
Čičak traku (samo deo sa kukicama) isečemo na više kraćih delova. (Moguće je staviti i dugačke čičak trake duž oboda i po sredini patosnice ali onda je teže odlepiti patosnicu prilikom pranja i čišćenja unutrašnjosti automobila) Na mesta gde želimo da zalepimo komadiće čičak trake nanesemo univerzalni lepak...

 

 

  patosnice i zalepimo komadiće čičak trake. Kada se lepak osuši patosnicu vratite na mesto i pritisnite na mestima gde ste zalepili čičak trake kako bi se ona dobro uhvatila za podlogu.  
  patosnica

Kada pokušate da pomerite ili podignete patosnicu koja je čičak trakama zalepljena za podnu oblogu automobila primetićete da to više nije tako lako, a patosnica više neće klizeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download