Opis problema:

Napravite sami pesak u boji!

Potrebno:

Činija, šolja, kašika

Potrebno vreme:

5 minuta za jednu boju

Potreban materijal: Kukuruzno brašno, "Strep" sok, voda
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

kukuruzni griz

Nema deteta koje ne voli da se igra peskom i zato vam u ovoj foto priči pokazujemo kako da napravite pesak u boji pogodan za igre u kući. Pravi pesak, koji se može naći u gradovima, često nije dovoljno čist da bi ga uneli u kuću i dozvolili detetu da se igra njime u svojoj sobi. Zbog toga možete napraviti adekvatnu i dostojnu zamenu pravom pesku: pesak od kukuruznog griza.

step sok

Prvo u posudu sipamo 1/4 šolje kukuruznog brašna. Zatim dodamo sadržaj jedne kesice "Step" ili sličnog soka. U ovom slučaju ne birate ukus već dodajete sok one boje koje želite da bude pesak.

promesajte

Promešajte...

pesak za decu

Nakon mešanja treba da izgleda ovako ("Step" prašak za pravljenje soka se skoro uopšte ne vidi)

voda

Dodajte oko 1/2 - 1 supene kašike vode.

  sareni pesak za decu

Kada dodate vodu činiće vam se da je premalo vode ali bez obzira na to počnite da mešate smesu kašikom.

 

  raznobojni pesak

Kukuruzni griz polako poprima boju...nastavite da mešate...

 

 

  pesak u boji ...dok se boja u potpunosti ne ujednači. Na ovaj način uspešno ste pripremili pesak u jednoj boji. U koliko želite pesak u više boja ponovite ceo postupak sa drugim sokom - drugom bojom.  
  pesak za decu Pesak je sada spreman za igru i pravljenje najrazličitijih oblika.  
  pesak u boji

Kao što vidite na slici ovaj pesak ima veoma slične karakteristike vlažnom pesku tako da ćete sa lakoćom moći da pravite oblike iste kao i od vlažnog peska s tim što je mnogo zabavnije jer je u više boja. U koliko mislite da je pesak previše suv dodajte još malo vode (npr. 1 supenu kašiku).

Želimo vam dobru zabavu!

(S obzirom na to da je napravljen od namirnica koje se koriste u ishrani ljudi ovaj "pesak" nije otrovan ako se slučajno proguta koje zrno ali ga nikako ne treba jesti!!!)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download