Tema:

Instant plastelin

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

5 minuta

Potreban materijal: kukuruzni skrob, pena za brijanje
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

plastelin

Kako napraviti plastelin? O ovoj temi smo već pisali i pokazali da je moguće napraviti izuzetno dobar plastelin i u kućnoj radinosti. Međutim plastelin o kome smo pisali je zahtevan za pravljenje - uključuje ui kuvanje i traži dosta vremena za pripremu. Iz tih razloga mnogi već pri čitanju načina za pripremu odustanu.

Zbog toga vam u ovoj foto priči predstavljamo plastelin koji se izuzetno brzo i lako priprema od sastojaka koje uglavnom uvek imate na raspolaganju.

plastelin

Potrebni sastojci su kukuruzni skrob koji se često koristi prilikom izrade kolača i pena za brijanje.

Za početak u posudu u kojoj planirate da pripremate plastelin sipajte određenu količinu kukuruznog skroba.

plastelin

Na kukuruzni skrob dodajte penu za brijanje.

 

plastelin
Sada ova dva sastojka dobro izmešajte rukom...

 

plastelin

... i plastelin je gotov. U koliko želite da imate plastelin u raznim bojama možete dodati prehrambenu boju i na taj način dobiti celu paletu raznobojnih komada plastelina koji su spremi za korišćenje za nekoliko minuta.

  plastelin I ovaj plastelin isto kao i pravi može se oblikovati rukama ili modlama predviđenim za ovu namenu. Ovako napravljen plastelin ne stvrdnjava se stajanjem na vazduhu u toku 24 časa i može se iznova preoblikovati.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download