Opis problema:

Podprozorska daska - postavljanje

Potreban alat:

pištolj za građevinski lepak/silikon, bonsek

Potrebno vreme:

30 minuta

Potreban materijal: građevinski lepak/silikon
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

potprozorska daska

Većina ljudi voli da svoje prozore ukrasi saksijskim cvećem. U slučaju da je deo zida ispod prozora previše uzak to nije moguće uraditi. U tom slučaju možemo postaviti podprozorsku dasku nešto širu od ispusta i omogućiti korišćenje i ovog malog ali značajnog prostora u stanu. Podprozorske daske stavljaju se i iz razloga jer se plastika ili drvo od čega se obično prave lako čiste za razliku od okrečenog betona ispod prozora koji se lako prlja i ostavlja ružan utisak. Iz svega navedenog rešili smo da ugradimo podprozorsku dasku kako bi prostoru dali lepši izgled.

prozor
Podprozorsku dasku možete kupiti plastični ili drvenu ili sami obraditi neki komad drvrta i od njega napraviti dasku za ovu namenu. U koliko kupujete plastičnu podprozorsku dasku potrebno je da prethodno izmerite širinu prozora (ovo je dužina daske) i razmak od prozora do ivice zida (ovo je širina daske). Sa ovim dimenzijama možete kupiti podprozorsku dasku. Ona se kupuje na metar ali će vam uglavnom na prodajnim mestima iseći na tačnu dimenziju tako da se vi ne morate mučiti oko sečenja.
potprozorska daska

Prilikom kupovine plastične podprozorske daske poželjno je da kupite i čepove koji se postavljaju sa strane tako da se ne vide šupljine.

bonsek platno

Čepovi se prodaju za najveću širinu daske tako da je potrebno skratiti ih na potrebnu meru.

lepljenje

Kada ste pripremili dasku, na površinu ispod prozora, gde planirate da je zalepite, nanesite odgovarajući građevinski lepak...

  podprozorska daska

... i preko njega položite dasku i lagano pritisnite. Dasku dodatno minimalno pomerite tako da dodje u željeni položaj i nakon toga ostavite da se lepak osuši.

 

  podprozorska
Kada se lepak osuši proces ugradnje je završen. U koliko između prozora i daske odnosno zida i daske, sa gornje ili donje strane postoje veći otvori možete ih zapušiti silikonom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download