Opis problema:

Kako montirati žičanu policu za kupatilo?

Potreban alat:

bušilica, burgije za keramičke pločice ili metal, burgije za beton, šrafciger, čekić

Potrebno vreme:

30 minuta

Potreban materijal: šrafovi, tiplovi
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

 
polica za kupatilo

Žičana polica za kupatilo je nezaobilazna u opremanju skoro svakog kupatila. Njena prednost je u tome što praktično ne zahteva održavanje jer se na njenim policama ne zadržava ni voda ni prašina, a sa druge strane cena joj je pristipačna i može se zameniti kada izgubi svoj prvobitni sjaj. S obzirom na to da se ova polica isključivo montira na keramičke pločice koje su veoma osetljive i lako mogu da napuknu, u ovoj foto priči podsetićemo vas o čemu treba da vodite računa pri montaži.

zicana polica

Prvo odredite mesto za montažu žičane police i obeležite gde je potrebno da probušite rupe za šrafove.

busenje plocica

OPREZ PRI BUŠENJU!!! prvo proverite da li ispod mestu na kome planirate da bušite rupe za šrafove prolaze vodovodne ili električne instalacije. U koliko bušite na mestu na kome prolaze instalacije može se dogoditi da ih oštetite i da prouzrokujete sebi znatnu materjalnu štetu, pa i da ugrozite sopstveni život i zdravlje pri dodiru električnih instalacija.

Kada ste se uverili da bušite rupe na mestu na kome je bušenje bezbedno, ispoštujte sledeću proceduru kako ne bi došli u situaciju da keramička pločica napukne dok je bušite. Prvo, dok ne probušite keramičku pločicu, koristite burgiju za keramičke pločice (ili za metal ako nemate za keramičke pločice). Pločicu bušite na nižim obrtajim, i sa isključenom opcijom za bušenje betona (isključen čekić). Kada probušite keramičku pločicu promenite burgiju, uklonite burgiju za keramičke pločice, a stavite burgiju za beton, uključite čekić i bušite do potrebne dubine.

plocice busenje

Nakon bušenja potrebnih rupa, u njih postavite tiplove...

  kupatilo plocice

i po potrebi ukucajte dok potpuno ne uđu u rupu. OPREZ u slučaju da ukucavate tipl čekićem - najmanji dodir čekića sa pločicom može dovesti do toga da pločica napukne. Zbog toga, u koliko je moguće, tipl u rupu postavite rukom.

 

  polica za kupatilo Policu postavite na predviđeno mesto i pritegnite šrafove  
  zicana korpa

Montirana polica. Sada vam još preostaje da je popunite svojim omiljenim šamponima, sapunima, kremama i preparatima koje koristite, kako bi postala ukras vašeg kupatila.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download