Opis problema:

Dozator za tečnost

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: Plastična flaša sa čepom, čačkalica, upaljač, makaze
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

dozator

Doziranje tečnosti je relativno čest zadatak uradi sam majstora, bez obzira da li se radi o pravljenju smeše ili dolivanju tečnosti. S obzirom na to da je prilikom dolivanja tečnosti potrebno da imamo dozator koji nam omogućava dolivanje tečnosti na nepristupačna mesta bez prosipanja kao i precizno određivanje količine tečnosti koju dolivamo pripremilki smo vam foto priču u kojoj ćmo vam prikazati kako na jednostavan način, a bez finansijskog opterećivanja možete napraviti dozator.

Za početak potrebna nam je plastična flaša sa čepom.

dozator

Prvo odvrnemo čep sa flaše. U ovom trenutku bi mogli samo da izbušimo odgovarajuću rupu na čepu međutim dozator ne bi imao svoju osnovnu funkciju, a to je da može da priđe nepristupačnim mestima.

dozator

Pre nego što počnemo potrebno je da čačkalicu skratite tako da ona više nema oštar kraj. To možete učiniti makazama ili skalpelom.

dozator

Sada držite čep iznad plamena sveće ili upaljača nekoliko trenutaka.

dozator Kada primetite da se dno čepa počinje da topi, polako kroz njega gurajte čačkalicu dok ne dobijete odlik kao na slici.
dozator Nakon što ste napravili dozator, sačekajte da se on ohladi, izvucite čačkalicu i makazama odsecite vrh kako bi tečnost mogla da prolazi.
dozator Vratite čep na flašu i dozator je gotov.
dozator

U koliko često imate potrebu za dozatorima različitih protoka i oblika, možete ih napraviti sami još nekoliko i po potrebi menjati na flaši koju koristite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download