Opis problema:

Projektor za mobilni telefon

Potreban alat:

skalpel, makaze

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal: lupa, termo lepak,
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

projektor

Povremeno je zanimljivo fotografije ili video materijal sa vašeg telefona pogledati zajedno sa prijateljima na velikom ekranu. Za takve prilike možete napraviti priručni projektor i koristiti ga kako kod kuće tako i van nje za projekcije na zidovima ili drugim svetlim jednobojnim površinama.

Na slici je prikazan potreban alat, pribor i materijal.

 

lupa

Prvo sa lupe odstranite dršku.

projektor
Staklo lupe postavite na jednu stranicu kutije i obeležite krug gde ćete iseći rupu.

 

projektor

Kada napravite rupu odgovarajućeg prečnika na njene ivice stavite termo lepak i zalepite lupu.

projektor

U kutiji postavite držač mobilnog telefona. Držač može biti kupovni ili se može napraviti od kartona ili univera kao što je unašem primeru. Tržač nemojte fiksirati za kutiju jer ćete kasnije trebati da ga pomerate kako bi izoštrili sliku.

projektor

Kada ste sve postavili na svoje mesto isprobajte projektor. Zamračite prostoriju, postavite mobilni u držač i proverite da li projektor radi kako treba. Da bi izoštrili sliku možete da približavate i odaljavate projektor od zida kao i da približavate i odaljavate mobilni od lupe.

U slučaju da lupa koju ste koristili ima previše slabo uvećanje možete iza ili ispred lupe koju ste zalepili na kutiju dodati još jednu lupu.

projektor
Kada pronađete pravu kombinaciju razdaljina mobilnog telefona od lupe i projektora od zida i dalje možete eksperimentisati sa veličinom slike na zidu. U zavisnosti od jačine osvetljaja ekrana vašeg mobilnog telefona sa ovim projektorom može se dobiti slika veličine i do 60 inča.
projektor

Na fotografiji je slika na zidu koju daje ovaj projektor. Još ostaje da odaberete vaš omiljeni film i da uživate sa prijateljima.

Napomena: S obzirom na to da lupa daje obrnutu sliku potrebno je da pre puštanja filma zaključate rotaciju ekrana i telefon u držač postavite naopako.

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download