Opis problema:

Pumpa za balone - uradi sam!

Potreban alat:

makaze

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: plastična flaša, balon, super lepak
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

pumpa

Duvanje balona često ume da bude zamoran posao najčešće ako ih imate puno. S druge strane nekako baš uvek zaboravljamo da kupimo pumpu za duvanje balona - ili nemamo vremena ili nam se za to ne daju pare. Uglavnom, pumpu za balone možete jednostavno napraviti od stvari koje uvek imate u kući. Možda neće biti baš isto efikasna kao kupovna ali će svakako završiti posao.

Sve što nam je potrebno od materjala prikazano je na slici: flaša, baloni i lepak.

cep

Prvo probušite rupu u čepu flaše. Rupa neka bude od 5 do 8 mm prečnika.

flasa

Zatim izbušite rupu i na flaši. Prečnik rupe neka bude oko 10mm.

super lepak

Sada je potrebno da od balona odsečemo mali komad koji će biti membrana pumpe. Omogućavaće da vazduh ulazi u balon dok pumpamo, ali neće dozvoljavati da vazduh izlazi iz balona kada ne pompamo.

Nanesemo lepak na čep kako bi zalepili membranu.

cep

Membranu ne treba da se zalepi duž celog krugaveć samo sa jedne strane, otprilike na delu koji pokazuje strelica (od pola do 3/4 kruga).

cep

Membrana na čepu i čep na flaši. Pumpa je gotova.

balon Kako se upotrebljava? Postavite balon na poklopac flaše.
pumpa od flase Stavite palac na rupu koju ste probušili na flaši tako da je zapušite i istovremeno pritisnite flašu.
pumpa od flase Balon se pumpa. Sada sklonite prst sa rupe i pustite flašu. Flaša se kroz rupu puni vazduhom i ispravlja. Sada ponovo zapušite rupu prstom, pritisnite...
balon ...i tako dok se balon ne napumpa. Ovo je jednostavan i lep projekat koji možete realizovati zajedno sa svojom decom ili unucima i uživati celo popodne u radu, zabavi i eksperimentisanju sa vašom novom pumpom za balone.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download