Opis problema:

Kako (bez muke) skratiti šraf?

Potreban alat:

bušilica, bonsek platno

Potrebno vreme:

1 minut

Potreban materijal: -
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

šraf

Kako skratiti šraf na lak način? Svako ko je to pokušao da uradi van svoje radionice gde ima stegu i dobar bonsek ili manju brusilicu poprilično se namučio. Što je šraf deblji zahteva više vremena i snage za sečenje, a uzimajući u obzir da nam šraf uglavnom treba da završimo neki posao koji stoji dok mi polako sečemo šraf dodatno stvara tenziju.

 

bonsek šraf

Do sada smo uobičajeno kada nismo u svojoj radionici šraf skraćivali bonsekom. S obzirom da se šrafovi prave najčešće od čelika za presecanje šrafa treba dosta "testerisanja". Ceo posao se produžava kada šraf prilikom sečenja ne možemo adekvatno da učvrstimo već ga držimo rukom.

šraf bušilica

Jedan zanimljiv način koji znatno skraćuje vreme koje je potrebno za presecanje šrafa podrazumeva i bušilicu. Da bi se šraf presekao na ovaj način potrebno je uraditi sledeće:

Šraf postaviti u bušilicu tako da mesto gde želimo da ga presečemo bude tačno do glave bušilice. Glavu bušilice dobro pritegnuti.

seci sraf
Prisloniti bonsek na šraf, a kao vođicu za bonsek koristiti glavu bušilice.
busilica

Uključiti bušilicu da se okreće i pri tome čvrsto držati bonsek platno uz šraf.

  presecen sraf

Vrlo brzo ćemo primetiti kako se šraf seče na mestu gde ga dodiruje bonsek. Ceo proces se može ubrzati ako bonsek pomerate preko šrafa kao pri klasičnom sečenju.

 

  sraf

Na kraju će šraf biti potpuno presečen.

Prilikom rada obavezno koristite zaštitnu opremu za oči, lice i ruke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download