Opis problema:

Jednoručna baterija se često kvari?

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal: 2 sita
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

baterija na kadi

Jednoručne baterije već su odavno zamenile klasične i danas se koriste u većini domova. Pored svih prednosti koje imaju prilikom korišćenja, ove baterije su i nešto osetljivije od klasičnih. U koliko ste primetili da vam se jednoručna baterija često kvari, da se ne može dobro zatvoriti pa voda kaplje ili curi najčešće je problem zaglavljivanja sitnih grudvica kamenca ili čestica rđe u samoj bateriju. U ovim slučajevima mnogi odmah zamene bateriju iako postoji jednostavnije, dugoročnije i višestruko jeftinije rešenje, a to je postavljanje sita na ulazu za hladnu i toplu vodu.

baterija
Da bi ste postavili sita potrebno je da demontirate bateriju.
sito

Sita koja treba postaviti izgledaju ovako - kao gumice koje u sredini imaju metalnu mrežicu. Neki proizvođači baterija u originalnom pakovanju isporučuju i sita dok drugi ne, pa u koliko imate česte probleme sa jednoručnom baterijom nije loše proveriti da li su sita postavljena na ulazu za toplu i hladnu vodu. Sita se mogu kupiti u prodavnicama vodovodnog materjala.

gumica

Kada ste demontirali bateriju, uklonite postojeće gumice...

sito

i na njihova mesta postavite sita.

  sito postavljeno

Postavljeno sito treba da izgleda ovako.

 

  priključci
Na priključke za toplu i hladnu vodu ...

 

 

  postavljanje baterije

montirajte bateriju.

 
  postavljanje baterije
Ne preterujte sa pritezanjem. Dovoljno je da rukom zategnete koliko možete. Nakon toga na ventilu uključite vodu i proverite da li negde curi. Ako je sve u redu baterija je spremna za korišćenje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download