Opis problema:

Popravka brizgaljki za pranje vetrobrana

Potreban alat:

skalpel ili makaze

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: -
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

vetrobran

Ranije, kada su automobili bili jednostavnije konstrukcije, bez mnogo elektronskih sklopova na sebi, svako je u većoj ili manjoj meri održavao sam svoj automobil dok se kod majstora išlo uglavnom za veće popravke na motoru koje su uz to zahtevale i specijalni alat. Danas je situacija potpuno drugačija - uglavnom se na putevima vidjaju automobili u kojima elektronski sklopovi igraju glavnu ulogu, a vlasnici automobila u glavnom se ne usudjuju da otvore haubu već za sve kvarove bili oni sitni ili krupni kola voze kod majstora.
Ipak mislimo da je potrebno da vlasnik poznaje neke sklopove svog automobila kako bi u slučaju da se kvar desi daleko od grada i servisa, sam mogao da u potpunosti ili delimično otkloni kvar i nesmetano nastavi putovanje.
U ovoj foto priči pokazaćemo vam kako da otklonite kvar na brizgaljkama vetrobrana.
Na slici se vidi da leva brizgaljka funkcioniše i baca tečnost za pranje vetrobrana dok desna brizgaljka uopšte ne funkcioniše.

hauba
Da bi utvrdili u čemu je problem i otklonili kvar, podignite haubu i na njenom donjem delu pronadjite sistem creva koji tečnost za pranje vetrobrana vodi od rezervoara do brizgaljki. Sada proverite da li su sva creva dobro spojena. Obratite pažnju na zaokruženo mesto. Vidi se da je crevo spalo sa brizgaljke.
crevo
Uvećana fotografija istog mesta - crevo nije spojeno sa brizgaljkom pa zbog toga brizgaljka ne radi.
crevo U nekim slučajevima dovoljno je da crevo samo vratite na brizgaljku i da sve ponovo bude u redu, medjutim u našem slučaju to nije bilo tako. Na slici se vidi da se crevo uzdužno pocepalo (verovatno od ekstremnih letnjih temperatura i starosti) i zbog toga spalo sa brizgaljke. Ako crevo u ovakvom stanju vratimo na brizgaljku ono će ubrzo opet spasti i ponovo ćemo imati problem.
skalpel Zbog toga skalpelom ili makazama odsecite deo creva koji je pocepan.
brizgaljka Sada crevo ponovo navucite na brizgaljku. U koliko ova radnja ide teško, brizgaljku namažite sapunom i crevo će se značajno lakše navući.
brizgaljka
Navučeno crevo na brizgaljku.
hauba Izgled donjeg dela haube, creva i brizgaljki po otklanjanju kvara.
sofersajbna
Isprobajte da li obe brizgaljke bacaju tečnost za pranje na vetrobran. U koliko je tako popravka je uspešno izvršena.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download