Opis:

Stoni fudbal - za decu

Potreban alat:

Klješta, makaze, pištolj za tečnu plastiku (termo lepak)

Potrebno vreme:

30 minuta

Potreban materijal: kutija, držači za cveće, štipaljke, ping pong loptica

Vaša preporuka :

Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!
drzac za cvece

Stoni fudbal je izuzetno popularna i zanimljiva igra. Jednako je interesantno igrati je i pojedinačno kao i u paru. S obzirom na to da nam predstoje praznici, odnosno dosta slobodnog vremena koje možemo da provedemo sa svojom decom, predlažemo vam da zajedno napravite stoni fudbal od stvari koje možete naći u kući i da u njemu uživate tokom praznika.

Sve što vam je za to potrebno prikazano je na fotografiji.

klješta

Prvo treba napraviti ručke. Za to vam je potreban držač za cveće. Alternativno možete koristiti i šipku drvenih tiplova. Držač za cveće presecite na dva dela kao što je prikazano na slici.

kutija
Nakon toga premerite da li odgovara širini kutije kojom raspolažete. Odredite koje ćete delove ostaviti, a koji su vam suvišni.
stoni fudbal

Izgled gotovih ručki sa graničnicima koji onemogućavaju ispadanje iz ležišta.

rupe

Sada na kartonskoj kutiji odredite mesta za rupe kroz koje ćete provući ručke za igranje. Važno je da rupe budu dovoljno visoko da ručke sa pričvršćenim igračima (štipaljkama) ne dodiruju dno kutije tokom okretanja, a takođe i da ne budu previsoko kako bi igrači mogli da udare (šutnu) lopticu.

go
Nakon što su probušene rupe za ručke potrebno je proseći otvore za golove sa obe strane kutije. Vodite računa da go bude dovoljno visok da kroz njega može da prođe loptica, a da ne bude previsok kako ne bi previše oslabio konstrukciju kutije.

 

  termo lepak

Kada je teren spreman, na ručke zalepite igrače (štipaljke) kako se ne bi pomerali prilikom udaranja loptice. Ovo možete uraditi pištoljem za tečnu plastiku ili bilo kojim drugim lepkom. Tečna plastiga je zgodna zbog toga što ne moramo kao kod lepkova da čekamo duže vreme da se stegne već je ručica sa igračima odmah spremna za upotrebu.

 

  štipaljka
Postavite ručice sa igračima u za njih probušene rupe tako što ćete provući prvo duži, a potom kraći deo ručke.

 

 

  stoni fudbal Izgled gotove igre. Preostaje vam da nakon uživanja u izradi sada uživate u igri i velikim pobedama vašeg deteta.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download