Opis problema:

Tabla

Potreban alat:

četka

Potrebno vreme:

60 minuta

Potreban materijal: masa za fuge, malo vode, krep traka
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

tabla

Površine na kojima se piše kredom nalik školskoj tabli u poslednje vreme veoma su popularne kako u domaćinstvu tako i ugostiteljstvu. Često vidimo reklamne panoe ispisane kredom ili se table malih dimenzija koriste u stanovima kako bi ukućani jedni drugima ostavljali poruke. Mogu se koristiti i za ispisivanje natpisa koji želite da stoji duže vreme napisan, a za vas ima simboličku vrednost.

U koliko vam je cena table koje se nude na tržištu previsoka ili jednostavno želite sami da napravite svoju tablu u ovoj foto priči ćemo vam pokazati kako to da uradite.

Za početak potrebno je da pripremite materijal: masu za fugovanje, malo vode, krep traku, četku i ploču od koje želite da napravite tablu.

 

tabla

U adekvatnoj posudi pomešajte određenu količinu mase za fugovanje i vode. Mi smo koristili grafit-sivu masu za fugovanje. U koliko imate belu možete je tonirati dodavanjem boje.

tabla

Smesu mešajte i dodajte potrebne sastojke (još praha kako bi se zgusnula odnosno još vode kako bi se razredila) sve dok gustina smesene ne postane kao malo gušća farba...

tabla

...a zatim četkom premažite površinu ploče od koje ste želeli da napravite tablu. U koliko ne želite da od cele površine napravite tablu dobro je da krep trakom oivičite površinu koju farbate kako bi ivice bile potpuno ravne.

tabla

Kada ste prefarbali celu površinu ostavite sve da se osuši.

tabla

Osušena masa izgleda ovako. Sada možete odlepiti krep traku...

tabla

...i koristiti tablu.

Tabla napravljena na ovakav način nije dovoljno otporna na česta brisanja ali se može koristiti za poruke koje želite da budu napisane duže vreme odnosno koje ćete ređe brisati/menjati. Za pisanje po ovoj tabli koriste se obične krede.

   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download