Opis problema:

Telefon - neispravna tastatura

Potreban alat:

Šrafciger

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal: alkohol 70%, vata
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

siemens_gigaset

Nekada se desi da pojedini tasteri koje najčešće koristite na svom bežičnom telefonu otežano funkcionišu ili uopšte ne rade. S obzirom na to da se to najčešće javlja kod tastera za uspostavljanje ili prekidanje veze u slučaju da ne otklonimo kvar telefon više ne možemo koristiti. Kako otkloniti kvar?

baterija_siemens
Prvo isključite telefon, uklonite poklopac baterija i isključite bateriju.
telefon_servis

Sada je potrebno otvoriti slušalicu telefona. Proverite da li je slušalica zatvorena pomoću šrafova, plastičnih žabica ili kombinacijom ova dva. Prvo je potrebno ukloniti šrafove. Otvoriti, a ne polomiti slušalicu koja je zatvorena plastičnim žabicama izuzetno je zahtevan i delikatan posao koji zahteva znanje (raspored žabica i nači njihovog uklapanja), iskustvo, strpljenje i upornost. Prvo odvojite najpogodniji deo...

telefon_kako_otvoriti

a onda redom i sve ostale žabice

bezicni_telefon_popravka

dok se dva dela potpuno ne odvoje. Uklonite i štampanu pločicu.

  telefon_tastatura

Na slici je prikazan potpuno rastavljena slušalica bežičnog telefona spremna za čišćenje.

 

  telefon_ciscenje
Tasteri najčešće slabije reaguju ili uopšte ne reaguju zbog nakupljanja nečistoća u zoni kontakta tastera i kontakata na ploči. Zato je potrebno vatom i alkoholom očistiti štampanu pločicu i

 

 

  tastatura_ciscenje gumenu tastaturu. Najčešće će ovo biti dovoljno da tasteri ponovo počnu da funkcionišu.  
  telefon_popravka

Ivice kućišta slušalice, u koliko ste ih oštetili prilikom otvaranja telefona, možete poravnjati šrafcigerom (ne vrhom šrafcigera već ovako kako je prikazano na slici: šrafciger vučete po iskrzanoj ivici lagano pritiskajući)

 
  telefon_sklapanje

Sada vratite štampanu pločicu i ponovo sklopite slušalicu. Kada sve delove postavite na pravo mesto dovoljno je samo da pritisnete kućište slušalice i sve će se uklopiti.

 
  bezicni_telefon_baterija Na kraju vratite šrafove u koliko ih je bilo, priključite bateriju i isprobajte telefon.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download