Opis problema:

Telefon - slab zvuk iz slušalice

Potreban alat:

Šrafciger

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal: -
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

bezicni_telefon

Nekada se desi da jačina zvuka koju čujemo iz slušalice telefona naglo postane slabija. Nekad zvuk postane toliko slab da dalje korišćenje telefona više nije moguće. Ovo se najčešće dešava kada slušalica telefona ispadne ili na drugi način pretrpi jači udarac. Posledica udara je ta da slušalica (elektronska komponenta koja se nalazi u slušalici telefona) ispadne iz svog ležišta zbog čega zvuk više nije usmeren ka vašem uvetu i slabo se čije ili se uopšte ne čuje. Kako utvrditi i otkloniti kvar?

bezicni_telefon_baterija
Prvo isključite telefon, uklonite poklopac baterija i isključite bateriju.
bezicni_telefon_otvaranje

Sada je potrebno otvoriti slušalicu telefona. Proverite da li je slušalica zatvorena pomoću šrafova, plastičnih žabica ili kombinacijom ova dva. Prvo je potrebno ukloniti šrafove. Otvoriti, a ne polomiti slušalicu koja je zatvorena plastičnim žabicama izuzetno je zahtevan i delikatan posao koji zahteva znanje (raspored žabica i nači njihovog uklapanja), iskustvo, strpljenje i upornost. Prvo odvojite najpogodniji deo...

bezicni_telefon_servis

a onda redom i sve ostale žabice

bezicni_telefon_popravka

dok se dva dela potpuno ne odvoje. Sada je potrebno da ukolite štampanu pločicu kako bi ste došli do slušalice.

  telefon_slusalica

Na slici je prikazano kako je slušalica (okrugla komponenta koju pokazuje strelica) pobegla iz svog ležišta najverovatnije prilikom pada telefona.

 

  slusalica_telefon
Slušalicu vratite u njeno ležište i na taj način ste otklonili kvar.

 

 

  telefon_popravka

Ivice kućišta slušalice, u koliko ste ih oštetili prilikom otvaranja telefona, možete poravnjati šrafcigerom (ne vrhom šrafcigera već ovako kako je prikazano na slici: šrafciger vučete po iskrzanoj ivici lagano pritiskajući)

 
  telefon

Sada vratite štampanu pločicu i ponovo sklopite slušalicu. Kada sve delove postavite na pravo mesto dovoljno je samo da pritisnete kućište slušalice i sve će se uklopiti.

 
  baterija_za_bezicni_telefon Na kraju vratite šrafove u koliko ih je bilo, priključite bateriju i isprobajte telefon.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download