Opis problema:

Trofazni stalni priključak

Potreban alat:

Probna lampa

Potrebno vreme:

5 minuta

Potreban materijal:  

Vaša preporuka :

trofazni stalni priključak

Trofazni stalni priključak se može montirati na mesto stare trofazne utičnice. U svakom slučaju u dozni na zidu neophodno je imati pet provodnika kao na slici. Tri predstavljaju fazne provodnike nezavisnih faza. Oni su obično crne, braon ili sive boje. Ukoliko za trenutak uključite osigurače i proverite probnom lampom ona će svetleti u dodiru sa faznim provodnicima. Pored ova tri fazna provodnika morate da raspolažete sa nula provodnikom koji je obično plave boje i zaštitnim provodnikom ili uzemljenjem koje je gotovo uvek žuto – zelene boje.

trofazni stalni priključak

Kada ste se uverili da su osigurači isključeni (Obratite pažnju da trofaznu utičnicu štite tri osigurača, za svaku fazu po jedan) i probna lampa ne svetli u dodiru sa bilo kojim provodnikom, postavite trofazni stalni priključak na zid i učvrstite ga stezanjem dva šrafa kao što je to prikazano na slici.

trofazni stalni priključak

Sada je potrebno određene kablove stegnuti u određene stezaljke trofaznog stalnog priključka.

trofazni stalni priključak

Raspored kablova po stezaljkama je predstavljen na slici. Na gornje tri se postavljaju fazni provodnici. Njihov međusobni razmeštaj nije važan. U donju levu stezaljku se priključuje zaštitni vod odnosno uzemljenje a u preostalu, desnu donju, nulti vod. Ove šrafove stegnite dobro kako bi se ostvario kvalitetan kontakt.

trofazni stalni priključak

Postavljanjem zaštitnog poklopca završen je posao montiranja trofaznog stalnog priključka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download