Opis problema:

Neprijatan miris iz veš mašine

Potreban alat:

-

Potrebno vreme:

1h

Potreban materijal: soda bikarbona, alkoholno sirće, voda
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

ves masina

Dešava se da posle duže upotrebe veš mašine, posebno ako se često koriste kratki programi sa nižim temperaturama, iz nje počne da se oseća neprijatan miris. Ovu pojavu ne treba zanemariti jer miris najverovatnije potiče od buđi, a udisanje može da ima i zdarvstvene posledice. Zbog toga vam u ovoj foto priči pokazujemo kako da veš mašinu dezinfikujete i otklonite neprijatne mirise bez ulaganja previše novca i bez korišćenja štetnih hemikalija.

 

ves masina

Za početak pripremite potrebne sastojke: alkoholno sirće, sodu bikarbonu i vodu.

ves masina

Prvo je potrebno da u koliko na gumi na vratima mašine ima crnih mrlja buđi njih otklonite krpom. Nakon što ste to učinili u bubanj sipajte dve šolje alkoholnog sirćeta i zatvorite vrata bubnja.

ves masina

Sada u šolju sipajte nekoliko kesica sode bikarbone tako da napunite otprilike 1/4 šolje. Nakon toga u šolju sipajte vodu tako da šolju napunite do polovine. Dobro promešajte...

ves masina

...i sipajte rastvor sode bikarbone u posudu gde redovno stavljate prašak.Zatvorite posudu za prašak.

ves masina

Podesite temperaturu pranja na maksimum, a broj obrtaja centrifuge na srednje obrtaje i uključite mašinu da odradi jedan program - bez veša.

Nakon ovoga neprijatni mirisi biće uklonjeni, a mašinu dalje možete koristiti onako kako ste navikli.

   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download